Hacking Healthcare

Powered by

Frequently Asked Questions

1. Wat is het doel van de hackathon?

Door expertise te combineren en co-creatie mogelijk te maken, gaan we in 24 uur revolutionaire ideeën tot leven brengen om de gezondheidszorg te innoveren. Met een hackathon willen we een platform aanbieden, waarin elke professional zijn expertise inbrengt en samen de weg bouwt naar de toekomst van de gezondheidszorg.


2. Wie kunnen er mee doen?

Of je innovatiemanager, medisch specialist, patiënt of software ontwikkelaar bent - het gaat om de energie, het enthousiasme en de creativiteit die je inbrengt. We vragen je om in te schrijven binnen een rol, zoals innovator, duizendpoot, life saver, designer, verzekeraar, patiënt of hacker zodat we kunnen zorgen dat er vanuit diverse disciplines wordt geparticipeerd. 


3. Wat moet ik meenemen?

Een laptop en wellicht iets om op te schrijven. Eten en drinken worden beide dagen verzorgd!


4. Moet ik zelf een team vormen?

Je bent helemaal vrij om vooraf zelf een team te vormen of je individueel in te schrijven. Wij faciliteren het team vormingsproces tijdens de eerste dag. Bovendien krijg je aan de start van de hackathon de kans om de microfoon op te pakken en je idee te pitchen in 1 minuut. Anderen kunnen dan aansluiten bij jouw idee! Wij raden je aan om een multidisciplinair team te vormen, zodat er vanuit verschillende invalshoeken een oplossing gevormd kan worden.


5. Kan ik in contact komen met experts?

Jazeker! Twee weken voor aanvang van de hackathon, krijg je een uitnodiging voor het ideation platform. Op het platform kun je al je vragen stellen aan de mentoren, je projectidee toevoegen, webinars volgen en artikelen lezen die bijdragen aan jouw idee vormingsproces.


6. Waar gaat de hackathon plaatsvinden?

De hackathon gaat plaatsvinden bij B.AMsterdam. Het adres is Johan Huizingalaan 763a, Amsterdam.


7. Wat kan ik winnen?

De eerste prijs van de hackathon is doorontwikkeling van je idee onder begeleiding van tech en healthcare innovatie experts.


8. Wat gebeurt er met mijn idee als ik deelneem aan Hacking Healthcare?

Alle ideeën blijven eigendom van de deelnemers. 


9. Hoe gaat het jureren in zijn werk?

Alle teams krijgen op het einde van de hackathon de kans om hun idee te presenteren aan de jury. Elk team krijgt 5 minuten de tijd, waarvan 3 minuten een demo zal zijn en de resterende 2 een Q&A. De jury zal je idee vervolgens jureren op basis van 4 punten: innovation, quality of prototype, business potential en UX/UI.


10. Wat is een API?

API staat voor Application Programming Interface en is een precieze specificatie, geschreven door leveranciers van een service, die programmeurs moeten volgen als ze gebruik maken van die bepaalde service. Het omschrijft welke functionaliteit beschikbaar is in de service, hoe de service gebruikt moet worden en welke formats worden geaccepteerd als input of welke formats ze geven als output.

Data is datgene wat gebruikt kan worden als input voor de API. Samen met de API vormen ze de basis voor communicatie met een applicatie of computer programma.


11. Waar kan ik de terms and conditions vinden?

De terms and conditions kun je hier downloaden.


12. Als ik andere vragen heb, waar kan ik deze dan stellen?

Voor al je andere vragen kun je terecht bij marc@bemyapp.com.

Alvast in de stemming komen?

Powered by 

© 2016 BeMyApp, All rights reserved.