Barbele spreekt

Welkom op deze pagina 'barbele spreekt'


14 maart 2020 ging de wereld 'op slot', de volledige wereldbevolking werd 'in quarantaine' geplaatst. 


Aanvankelijk ging ik mee in het narratief. Al snel voelde ik echter 'hier klopt iets niet'. Dit evolueerde naar 'hier klopt heel veel niet' naar 'er klopt al zo lang zo veel niet'


Ik sprak en schreef van in het begin wat ik dacht en voelde. Tegen de stroom in. Dit doe ik eigenlijk al sinds ik mijn eerste praktijk Mens Sana (intussen geëvolueerd naar Compagnon de route) in 2010 in de wereld zette. 


Omdat ik geloof dat wat ik zei en schreef verder en dieper gaat dan een virus en ook anderen hier nog steeds iets aan kunnen hebben, heb ik op deze pagina mijn schrijven en spreken verzameld. Je vindt er in chronologische volgorde blogs, filmpjes en posts die ik deelde. 


Ik kader deze crisis in een groter geheel. Binnen een cyclische evolutie waarbinnen we momenteel in een eindtijd zitten. We zitten niet zozeer in een tijdperk van verandering, maar veeleer in een verandering van tijdperk. Hierbinnen 'klopt' al wat er momenteel gebeurt in de wereld. Meer zelfs. Hierbinnen is dit zelfs noodzakelijk. In onderstaande video (opgenomen in juli 2021) ga ik hier dieper op in. 

De inhoud van wat ik deel is duurzaam. Ik heb geen enkele tekst aangepast en blijf achter elk woord staan. Ik hoef me inhoudelijk niet te beroepen op 'voortschrijdend inzicht' ;-)


Stuur deze pagina gerust door naar mensen die vragen beginnen stellen. Ook met terugwerkende kracht kan je tot bewustzijn, inzicht en zingeving komen en je groei maken.


In onderstaande video spreek ik op een manifestatie in Brugge (januari 2022). Mijn boodschap is dat ware vrijheid in onszelf zit. Onvrijheid in de buitenwereld is een afspiegeling van de onvrijheid in onze binnenwereld. Vrijheid in de buitenwereld zal het gevolg zijn van bevrijding in en van onze binnenwereld.

Ik gaf intuseen verschillende lezingen en toespraken die als heel waardevol, praktisch en to the point werden ervaren. Video's en verslagen hiervan vind je ook terug op deze pagina.


Wil je ook een lezing organiseren voor jouw netwerk of organisatie? Contacteer me dan voor meer info. Dit kan gaan van een huiskamerlezing tot lezingen voor grote groepen. 


Lezingen kunnen zowel in mijn locatie in Marke (tot 70 plaatsen) als op locatie doorgaan

Thema's voor inspiratiesessies en workshops:


'Wie o wie staat er aan het stuur?'

Over (terug) aan het stuur van je leven gaan staan.

Over wat er speelt in de kloof tussen wat we weten en wat we uiteindelijk doen.


Opvoeden is simpel, maar niet altijd gemakkelijk.

Over hoe kinderen hun ouders opvoeden.

10 wegwijzers naar gezond, natuurlijk (op)groeien


Onderneem je leven met het universum als jouw vennoot

Over je dromen realiseren op een moeiteloze manier.

In lijn met de en met jouw natuur


In-zichten op het pad van een pad-vinder

Over de weg, het levensverhaal van barbele


Vrij zijn in een onvrije wereld

Over de grote transformatie waar we wereldwijd in zitten.

Over de uitnodiging die we hierbinnen krijgen. Over de rol die elk van ons hierbinnen heeft.


Onderweg-wijzers

Over hoe je weg je gewezen wordt.

Over hoe je toeval kan laten werken voor jou.

Over je leven als jouw kompas


Naast de bovenstaande thema's kunnen ook inspiratie-sessies op maat gecrëerd worden. 

Contacteer me om de mogelijkheden te verkennen 


Ook thema's op vraag kunnen op maat uitgewerkt worden. 


Meer inhoudelijke en praktische info over de inspiratiesessies vind je via onderstaande knop. 

16 maart 2020


In het Chinese schrift wordt het woord crisis uitgebeeld door twee pictogrammen, waarvan het eerste ‘gevaar’ en het tweede ‘kans’ betekent ...


Gevaar en opportuniteit , ze liggen net als leven en dood vaak heel dicht bij elkaar.


Ook nu in deze crisis. Gevaren en opportuniteiten. Aan ons om het gevaar niet te ontkennen en om de opportuniteiten die ook deze crisis in zich heeft te zien/ontdekken/creëren.

18 maart 2020 |Finest thoughts


Ik stel vast bij mezelf dat ik heel erg automatisch getrokken word om het corona nieuws op de voet te volgen. Via het nieuws en via allerhande social media kanalen. Ik grijp veel meer naar mijn smartphone dan anders.


Tegelijk voel en besef ik ook meer dan ooit hoe belangrijk het is om je ook bewust af te sluiten hiervan. Daar waar je je focus op richt, wordt door je lichaam en geest ervaren als dé en de enige realiteit.


Wees je hier heel bewust van.


Als je aandacht constant naar deze crisis gaat, als je gesprekken en gedachten hoofdzakelijk nog hierover gaan, breng je jezelf in een chronische stress toestand, wat trouwens ook heel erg ondermijnend is voor je immuniteit. Uiteraard is het oke, en in bepaalde mate zelfs noodzakelijk, om de toestand op te volgen.


Richt je aandacht, focus en gedachten echter ook heel bewust op andere, positieve, voedende dingen, mensen en thema’s. Zet het nieuws en je sociale media kanalen bewust aan, maar ook heel bewust weer uit. Zet ook de tril en auditieve signalen uit, je stressbrein wordt hier namelijk heel sterk door geactiveerd en de berichten die je daar ziet zijn heel vaak corona-gelinkt. Je brein associeert dit heel snel en telkens je dan naar je smartphone grijpt of en ping-signaal hoort, gaan je lichaam en geest automatisch in stress.


Sta jezelf dus ook toe om te ontspannen, te genieten van de zon en de ontluikende natuur als je het geluk hebt een tuin te hebben, sta jezelf ook toe om te lachen, om toekomstdoelen en dromen uit te werken… want hoe vreemd en contradictorisch het ook kan klinken en voelen, ook dat is heel belangrijk om deze crisis door te komen en zelfs aan te pakken. En dat is zeker nodig om alles hierna weer op te bouwen.


Zorg dus voor kwalitatieve tijd, positieve activiteiten (thuis weliswaar 😊), positieve gesprekken, kwalitatieve gedachten, positieve vooruitzichten… en versterk zo je eigen welzijn, weerbaarheid en draagkracht en hiermee ook dat van anderen.



20 maart 2020


Ik las het boek spontane evolutie jaren geleden en kreeg zonet de ingeving het er nog eens bij te halen, gezellig in de zetel. Ik ging door de passages die ik toen gemarkeerd gehad.


Hier een aantal die ik nu wel treffend vind.


- Evolutie is in werkelijkheid het resultaat van lange stabiele perioden die nu en dan worden onderbroken door rampzalige verstoringen.


- Steeds als de omstandigheden er rijp voor zijn -vanwege een crisis of een kans - gebeurt er iets onvoorspelbaars dat tot een nieuw evenwicht in de biosfeer leidt, op een hoger niveau van coherentie.


- Iedere dag ontwaken steeds grotere aantallen mensen voor de realiteit dat de beschaving zoals wij die kennen haar einde

nadert. Dit is niet echt een verrassende conclusie: als een wereld ten prooi is aan chaos en overweldigende crises, mag dat als een betrouwbare waarschuwing voor naderende omwentelingen worden gezien.


- Aan de evolutie ligt een inherent plan ten grondslag in de vorm van de fractale aard van het natuurlijke milieu. Evolutie wordt gekenmerkt door van tijd tot tijd optredende massale sterftes, kennelijk veroorzaakt door catastrofale veranderingen op aarde. Het zijn in feite perioden van verstoord evolutionair evenwicht. Na iedere verandering in de leefomstandigheden wist het leven dankzij adaptieve mechanismen te overleven, te evolueren en opnieuw te floreren.


- Het voortbestaan van de beschaving is bedreigd geweest door een bijna vijf millenia lange, door testosteron gedreven patriarchale autoritaire overheersing. Deze scheve verhouding in leiderschap heeft geleid tot een ernstig uit balans geraakte wereld, waarin het accent lig op de mannelijk drang tot bescherming en gezag, ten koste van de leven schenkende vrouwelijke bijdrage aan groei.


- Het is belangrijk te beseffen dat een symptoom nooit een oorzaak is, maar een gevolg

- Als mens zijn we niet almachtig, maar allemaal machtig

27 maart 2020 | Het is er wel en het is er niet zomaar...


I4 jaar geleden schreef ik een blog naar aanleiding van de terroristische aanslagen. Mijn meest delicate blog tot dan (later schreef ik een nog delicatere …). Ik las de blog eens opnieuw en zie treffend veel gelijkenissen met nu. Vele dingen die ik toen schreef, zou ik nu zo opnieuw schrijven in relatie tot (betekenis geven aan) de Corona-crisis.

Hieronder een aantal passages uit mijn blog toen. Vervang het woord aanslagen gerust door ‘Corona-crisis’. Onderaan vind je de link waar je de blog volledig kunt lezen.


Ook aangeslagen door de aanslagen in Brussel? Hoe kijk jij hier naar Barbele? Zo wordt er mij wel vaker gevraagd… Mensen zoeken dan naar geruststelling, naar zingeving in mijn antwoord.


Delicaat….


Niets gebeurt zomaar. Alles gebeurt met een reden. Al wat er zich in iemands leven manifesteert is een als spiegel voor de betreffende persoon|personen. Wat er zich in je leven manifesteert, hoe jij de dingen ziet en ervaart is een afspiegeling van (de onevenwichten in ) je binnenwereld. Het is maar door een spiegel voorgeschoteld te krijgen dat we onszelf kunnen leren kennen en hieruit ook als persoon of als team kunnen groeien.


Die ‘spiegels’ kunnen zich tonen in heel wat vormen: gedrag van je kinderen, de kwaliteit van je relaties en communicatie, hoe je je voelt, (ziekte)symptomen, je gedachten, gedragingen (verslaving, piekeren, roepen, ….), automatisch piloot gedrag,….


We krijgen spiegels voorgeschoteld als individu in al onze rollen: als ouder, als partner, als werknemer, als werkgever, als broer|zus, als collega, als vriend|vriendin, als zoon|dochter,…. We krijgen ook spiegels voorgeschoteld als organisatie, als team, als bedrijf, als school,….


En we krijgen ook spiegels voorgeschoteld als maatschappij. Er worden duidelijk zwarte en blinde vlekken gespiegeld deze dagen.


We leven in een tijd waarin we massaal spiegels voorgeschoteld krijgen. Alle ‘maskers’ zijn aan het afvallen. Zowel bij het individu, in alle soorten relaties, in organisaties en structuren, maskers vallen af…. in de kerk, … in de politiek,… in de financiële wereld …. in de farmaceutische wereld, ….Al wat niet (meer) klopt, is in crisis… . We krijgen heel grote maatschappelijke ‘spiegels’, met als doel ook als maatschappij te groeien.


We hebben de steeds groeiende cijfers in depressies, burn-out, zelfdoding NODIG om ons uiteindelijk de vraag te stellen hoe het komt dat zovele mensen niet meer functioneren in de huidige structuren, binnen het huidige verwachtingspatroon, binnen de huidige prestatiemaatschappij! …

Je zal ons toch niet zeggen dat we terrorisme ‘nodig’ hebben!?!

….

Delicaat

….

Het is er wel, en het is er niet zomaar,… Op één of andere manier hebben we ook dit aangetrokken of gecreëerd. Op één of ander manier hebben we ook hier uit te leren,….

Zou het kunnen dat we moeten inzien dat …

Zou het kunnen dat alle spiegels die een mens in zijn persoonlijke leven krijgt, nu zeer extreem in het groot te zien zijn?

‘Terrorisme’ ,…. komt van het Latijnse ‘terror’, wat paniek betekent. Zou het kunnen dat we wereldwijd ‘in paniek’ zijn en vanuit die paniek in staat zijn om ernstig geweld te plegen en hiervoor politiek of religie gaan ge(mis)bruiken ter verantwoording?

Ik wik en weeg mijn woorden…. Deze blog schrijft niet vlot…. Omdat het zo delicaat is… omdat het zo dicht komt bij vele mensen,…

Laat ons groeien vanuit angst naar vertrouwen. Laat ons handelen vanuit liefde in plaats vanuit haat… Laat ons handelen vanuit ons hart… Laat ons eerst en vooral terug in verbinding komen met ons eigen hart. Er bestaat ook zoiets als een ‘hart-aanval’… aangevallen worden door je hart… je hart als je eigen terrorist… In welke mate schuilt er ‘terrorisme’ in jezelf?

Lees via onderstaande knop de volledige blog 'zeg het eens Barbele'

28 maart 2020 | Corona omni present


Ik schrijf een eerste blog waarin ik dingen in vraag begin te stellen...


Vorige nacht kon ik de slaap niet vatten. Ik ben terug opgestaan en schreef gedurende vier nachtelijke uren aan een stevige blog: Corona omni present. Je leest er onder andere waarom ik het feit dat virologen momenteel vol-MACHT hebben over het regeren van hele continenten me naast geruststelling ook verontrusting geeft en hoe ik daar op mijn beurt ook weer gerust in ben 😊


Klopt dat wat ik schrijf ook voor jou? Laat het dan sociaal viraal gaan, met hopelijk een heel grote besmettingskans tot gevolg 🙂


Corona is alomtegenwoordig, je kan er niet rond, je kan er niet om heen. Corona treft iedereen. Wereldwijd. Corona brengt ons collectief in het NU, niet wetend wat de toekomst brengt.



13 april 2020 | Niets heeft betekenis...


’t Is toch maar raar. Bij momenten voelt het zelfs surrealistisch aan. Daar waar we nu in zitten. Ik weet niet goed hoe ik er mij bij moet voelen. Ik weet niet goed wat ik ervan moet denken. Niets is nog zeker. Behalve dan dat we in een heel ‘andere wereld’, of toch een heel andere realiteit zullen ‘ontwaken’. Zelf voel ik ...


21 april 2020 | Zien we iets over het hoofd?


‘Na een rijk en gezegend leven werd het corona covid-19 virus en de daarmee gepaard gaande eenzaamheid hem fataal te Marke op 15 april 2020’ … lees ik op een overlijdensbericht dat ik gisteren uit de brievenbus haalde. Ik ken de overleden man niet. Toch raakt het lezen van deze woorden me.



4 mei 2020| Op berenjacht. Op heksenjacht. Op wolvenjacht.


Ik stel vragen over de aanpak van deze crisis. Alles zogezegd voor onze veiligheid. En om die te garanderen zullen we steeds meer gecontroleerd worden. Ja, daar zet ik absoluut grote vraagtekens bij.


Ik stel vragen over vaccins. In de eerste plaats over de veiligheid ervan. In de tweede plaats ook over de business die erachter zit. Over de onaantastbaarheid van fabricanten van vaccins. Over de kosten-baten-analyse van vaccins. Over alles wat geweten is maar niet geweten mag worden.


Ik stel me vragen over 5G. Over de werking, het doel, de achterliggende doelen en de risico’s ervan.


Check, check, check.


Ik heb me wellicht laten vangen of laten beïnvloeden door circulerende complottheorieën.

Heb jij je al eens afgevraagd hoe vaak er een 'illusionair' rad voor je ogen wordt gedraaid?

Lees meer in mijn blog Op berenjacht. Op heksenjacht. Op wolvenjacht. Ik neem het risico.


24 mei 2020| Wat met het gezond gevoel?


‘Ik zal niet meegaan op kamp’ zei onze dochter Minne gisteren na het nieuws dat de zomerkampen mogen doorgaan. ‘Ik wil niet ziek worden en wil anderen niet besmetten’.


Amai deze komt binnen bij mij.


Plots besef ik hoe sterk ook zij al geprogrammeerd is, terwijl wij hier de angst voor corona zeker niet binnen brengen. Integendeel.


Het deed me beseffen welke immense impact de berichtgeving heeft en hoe Minne, als gevoelskind, zo'n beroep doet op haar 'gezond verstand'. Zoals gevraagd.


Het deed me de vraag stellen hoe het zit met het 'gezond gevoel' in tijden waarop massaal beroep gedaan wordt op ons 'gezond verstand'. Dus schreef ik er een blogje (niet zo lang deze keer 🙂 )over.


juni  2020 lezing De wereld draait door


Heb je er al eens bij stilgestaan dat we niet alleen leven in een tijdperk van vele en snelle veranderingen, maar dat we ook veranderen van tijdperk? Die verandering van tijdperk brengt zeer , fundamentele, grootse veranderingen met zich mee.


Nee, we keren niet meer terug naar het ‘oude normaal’.

Voel ook jij dat er veel op til is? Stel je je vragen waar je een antwoord op zoekt? Voel je nood aan een helder kader die je voorbereidt, houvast en vertrouwen biedt onderweg naar dat nieuwe tijdperk?

Welkom voor de lezing ‘de wereld draait door’, waarin ik je een helder en stevig kader meegeef. 


6 juli 2020


Heel veel zin in de uitverkochte lezing van deze avond. Best wel spannend ook. De wereld staat op zijn kop en ik zet alles ook nog eens op zijn kop (is dat dan terug met de voeten op de grond? 🙂 ). De wereld draait door en ik draai er alvast niet rond.

9 juli 2020


'Eindelijk iemand die durft te spreken!'

'Jij verwoordt alles wat ik al een hele tijd voel.'

'Ik voel alleen maar herkenning en opluchting.'

'Kan jij niet eens de plaats van Marc van Ranst innemen?'

'Je geeft niet enkel een klare kijk op de feiten, maar je biedt ook de handvatten waar ik echt mee verder kan.'

'Hier haal ik meer uit dan uit 10 individuele therapiesessies samen. Dankjewel!'

'Ik ga helemaal opgeladen naar huis.'

...

Dit mocht ik allemaal ontvangen maandagavond.

Mensen kwamen zelfs van Limburg, Antwerpen, Steenokkerzeel, Sint Niklaas, Brussel, ... afgezakt naar Marke om dit verhaal te horen.


Ook ik was helemaal opgeladen na mijn lezing 'de wereld draait door' afgelopen maandagavond. De term 'lezing' dekt ook helemaal niet wat het was en teweeg bracht (als iemand een betere term kent, hoor ik het graag 🙂 ). Ik kon de slaap niet vatten maandagnacht. Zo opgeladen, zo enthousiast, zo hoopvol, zo vervuld en dankbaar voelde ik me. Blij dat ik naar mijn gevoel heb geluisterd, om dat wat ik een week eerder zo duidelijk voelde, om de puzzel die ik zo helder zag onmiddellijk in een 'lezing' te verwerken en een dikke week later al met 30 aanwezigen te delen. En vanuit die 30 mensen gaat de verspreiding verder. Daar ben ik van overtuigd. Dat is de bedoeling.


Mensen bewust maken van de leugen/controle/manipulatie en op angst gebaseerde controlemaatschappij waarin ze/we leven. Ik hou me er niet meer voor in. Ik voel steeds minder de angst om mijn kop boven het maaiveld uit te steken. Want ja, dat doe ik hiermee. Ik kies er telkens opnieuw voor om vanuit mijn vertrouwen en gevoel te handelen. En ook vanuit een gezonde portie gezond verstand uiteraard 😉. En ja, telkens opnieuw voel ik dan het oke is, dat het klopt, dat het all right is. Wat het ook mag zijn.

17 juli 2020| Het meest ernstige, meest besmettelijke en meest bedreigende virus die circuleert


Weet je wat het meest voorkomende thema is waarin ik mensen al heb begeleid of in heb zien groeien? Stress, controle/perfectionisme, angst en slachtofferschap ombuigen naar (innerlijke) rust, loslaten/relativeren, vertrouwen en verantwoordelijkheid nemen.


Weet je wat ik zie in de huidige omstandigheden? Mensen die gevoelig zijn voor stress, angst, controle en slachtofferschap worden hier nog veel meer in geduwd en in bevestigd. Mensen die vertrouwen hebben en het gewoon zijn dingen niet zomaar aan te nemen, dingen in vraag stellen en verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen keuzes worden steeds eigenzinniger en rebelser.


Het spanningsveld tussen die twee groepen is naar mijn aanvoelen het meest ernstige, meest besmettelijke en meest bedreigende virus dat vandaag circuleert. Van solidariteit naar polariteit. 

Augustus 2020

Brief van mijn moeder...

Aan het Licht | deel 1 Stel in vraag

Gisteren nam ik 7 korte video's op en er volgen er nog. 


Ik bundel ze onder de noemer 'aan het Licht'. In elke video werp ik mijn licht op een aspect van deze crisis en stel ik in vraag. Met als doel dat er steeds meer mensen in vraag stellen en van hieruit aan het licht kan komen wat er niet klopt, wat niet oke is, waar we blind voor zijn, waar we in slaap gewiegd zijn,.... 


Deze crisis gaat niet over een virus, het gaat veel dieper. Het virus is echter wel de ingang naar dieper en meer. Het virus en alles errond doet vragen stellen. Hierbij de intro-video. Stel in vraag!




Aan het Licht | deel 2  Wat zeggen cijfers?

Cijfers zijn de basis van verregaande maatregelen en dienen dus in vraag gesteld te worden. 

Hoe worden cijfers gepresenteerd en geïnterpreteerd? 

Hoe kunnen cijfers manipuleren? 

Worden cijfers correct in hun context geplaatst? 

Wanneer wordt er de nadruk gelegd op het aantal besmettingen, aantal opnames of aantal doden? Met welk achterliggend doel? Stel cijfers in vraag!




Aan het Licht | deel 3 Wat met onze natuurlijke immuniteit? 

In deze video ga ik in op het verschil tussen sterven aan en sterven met Corona. 

Blijf ook zelf dit onderscheid maken! De mainstream berichtgeving doet het niet voor jou.

Ga op onderzoek. Zoek het aantal aantal mensen die vorig jaar is gestorven aan de griep en het aantal dit jaar. Trek je conclusies of stel je op zijn minst vragen.


Stel je ook vragen bij de in 2009 aangepaste definitie van een pandemie waarbij enkel de graad van besmettelijkheid in rekening wordt gebracht. De ernst telt niet!


Waarom worden statistieken van Corona-doden de hoogte in gejaagd? Welke belangen zitten hier achter?




Aan het Licht | deel 4 Wat met onze natuurlijke immuniteit? 

In deze video ga ik in op de allerbelangrijkste 'tool' voor een gezonde gezondheid: onze natuurlijke immuniteit.

Welke plek, waarde en aandacht krijgt deze vandaag?



Aan het Licht | deel 5Impact maatregelen?

We nemen maatregelen om ons te beschermen tegen de gevolgen van een virus.

De belangrijkste bescherming is en blijft een sterke lichaamseigen immuniteit.

Heb je je al eens afgevraagd wat de gevolgen van de maatregelen op onze immuniteit zijn?



Nog heel wat ‘ aan het Licht-filmpjes in de maak ...

Aan het Licht | deel 6Wat hebben ze te vertellen? 

In welk hok zou ik gestoken worden? Complotdenker, virusontkenner, extreem rechts of gewoon wat naïef?


Het is makkelijker om iemand voor de gek te houden, dan om iemand ervan bewust te maken dat hij voor de gek gehouden wordt...


Sta open voor verschillende visies. Verken het, ga op onderzoek en blijf hierbinnen denken en voelen voor jezelf.



Aan het Licht | deel 7Programmatie via de media?

De media, ... daar is het laatste woord nog niet over gezegd. 


In dit filmpje werp ik mijn licht op conditionering/programmering via de media.


Het is mijn overtuiging dat het vallen van het blinde vertrouwen in en de geloofwaardigheid van de mainstream media een heel belangrijk onderdeel is van het oplossen (of is het het overstijgen?) van deze crisis.


Aan het Licht | deel 8 Polarisering

Polarisering is de kern en de grootste uitdaging van deze crisis, maar ook voorbij deze crisis.


Verdeeldheid is de bron van heel veel ellende, maar ook de bron van heel veel macht. 


De uitdaging is verdeeldheid te overstijgen, maar deze uitdaging is zeer groot als verdeeldheid zo diep ingebakken zit en zelfs (beleidsmatig) gepromoot (en gefinancierd?) wordt. 


In deze video kom ik dan ook stilaan los van corona. Daar waar we doorgaan gaat in essentie niet over een virus, het gaat om zoveel meer en zoveel dieper ...


Aan het Licht | deel 9 Verdeel en heers

Verdeel en heers is een strategie voor het behouden van macht en is ook nu heel erg aan zet.


Hebben we iets geleerd uit de oorlogen en de Jodenvervolging? Is er iets fundamenteels veranderd?


Durf de gelijkenissen herkennen en erkennen. Kom van hieruit in beweging.

Aan het Licht | deel 10 Het is wij samen

Macht functioneert op polariteit. Aan ons de keuze of we deze impact toelaten.


Alles is met alles verbonden. Eenheid is de echte waarheid.


De kracht ligt in wij samen.


Kunnen we nog wat leren van de samenwerking van onze lichaamscellen?


Aan het Licht | deel 11 Laag vibrerende emoties

We worden gebombardeerd met laag vibrerende emoties: stress, onrust, angst, schuld, oordeel, …


De frequentie van waaruit je vibreert bepaalt je focus, je gemoedstoestand, je gedachten, je gedrag, je realiteit.


Word je bewust wanneer je je in een laag vibrerende gemoedstoestand bevindt en haal jezelf eruit.

Neem afstand.


Zelfzorg is meer dan ooit jouw zorg.

Aan het Licht | deel 12 Stay High

Aan het Licht | deel 13 Gedragsverandering via straffen en belonen? 

Aan het Licht | deel 12 Stay High 

Aan het Licht | deel 14 De onzichtbare macht van 0,1%

22 augustus 2020


Het wordt een uidaging voor leerkrachten die hun leerlingen out of the box willen leren denken...


Moeten we hier nu mee lachen of om huilen? 

Aan het Licht | deel 15 Volgzaamheid

Het machtssysteem draait op volgzaamheid.


We worden van jongs af aan geleerd en geprogrammeerd om volgzaam te zijn.


Volgzaamheid wordt beloond.


Eigenzinnigheid wordt de kop in gedrukt.


(Burgerlijke) ongehoorzaamheid wordt niet getolereerd.


Daar ga ik op in in onderstaande video


6 september 2020| Waarom? Daarom.


Anneleen wil mee op vaarroute volgende week. Maar ze mag niet. De scholengroep zegt duidelijk ‘nee’.

Waarom?

Daarom.  

Aan het Licht | deel 16 Paradigma's worden doorbroken

De fundamenten van onze huidige 'zekerheden' is op zijn grondvesten aan het daveren.

 

Het is dan ook tijd om in vraag te stellen wat je nooit in vraag hebt gesteld. 


Het is een tijd waarin heel wat paradigma's doorbroken worden. 


Fases in het doorbreken van paradigma’s:

1) Negeren

2) Ridiculiseren, de spot mee drijven

3) Ertegen vechten, tegenkanting, weerstand

4) Erkenning/aanvaarding

22 september 2020


Eén van de voordelen van tijden waarin steeds minder zekerheden en houvasten lijken te bestaan, is dat steeds meer mensen (beginnen) beseffen dat alles wat je buiten jezelf zoekt eigenlijk in jezelf te vinden is.


Het wordt alsmaar belangrijker zekerheid en houvast uit jezelf te halen.


We worden alsmaar meer uitgenodigd om thuis te komen bij onszelf...

Aan het Licht | deel 17 It's all right

27 september 2020


Midden in de crisis, midden in de storm, voel ik een heel grote rust. Mijn vertrouwen in al wat is, is heel groot en wordt alsmaar sterker. Hoe meer het in de uiterlijke wereld niet meer lijkt te kloppen, hoe duidelijker het voor mij in zijn totaliteit en vanuit een groter geheel wel klopt. Hoe meer onrust in de buitenwereld, hoe meer rust in mijn binnenwereld.


Nood aan wat 'it's all rigt'-energie? Bekijk dan deze video.


8 oktober 2020


Een nieuwe fase is aangebroken. Een machts- en controlegreep die ons steeds verder berooft van onze vrijheid, van informatie én van onze gezondheid.


Onder het mom van volksgezondheid wordt onze gezondheid heel diepgaand aangetast. Gezond zijn is veel omvattender dan 'niet ziek zijn'.


Stel vast in wat voor een tunnel-visie en controle-repressie beleid we zijn verzeild geraakt. Doe je ogen open. Informeer je. Onderzoek voorbij de mainstream media. En zie hierbinnen ook de gigantische golf aan informatie-censuur!


En toch, ja toch is ook dit oke. Het maakt deel uit van de grote transformatie waar we in zitten. Een transformatie waarin wellicht ook velen zullen 'achterblijven'. We zitten in de laatste, maar ook hevigste stuiptrekkingen waarin angst en controle 'uit alle macht' de macht proberen grijpen/vasthouden. De komende weken/maanden wordt de angst-machtsgreep wellicht steeds groter en sterker.


Ga hier niet in mee. Sta het niet toe. Hou de leiding over jezelf. Blijf dicht bij jezelf. Blijf stevig staan. Sta zelf aan het stuur van je eigen leven. Aan het stuur van je lichaam, je voelen, je denken, je doen en laten. Trap niet in de valkuil. En trap ook niet in de gigantische valkuil van de polariteit. Kijk gewoon. Stel gewoon vast wat is. Niet meer en niet minder.


Focus op je eigen wel-zijn. Doe wat nodig is om je goed te voelen. Doe wat nodig is om in je vertrouwen te staan. En soms ligt dat doen in iets net niet meer doen. Bijvoorbeeld stoppen met naar mainstream (fake) nieuws te kijken. Maak van zelfzorg jouw zorg.


Iets verdwijnt niet zomaar. Het verdwijnt pas nadat het zich nog eens in alle hevigheid heeft getoond. Daar zitten we middenin. Middenin de storm.


Het komt goed.

It's all right.

Het is AL oke. Het is ALLEMAAL oke.

Het is OKE, het KLOPT wat nu IS.



Aan het Licht | deel 18Van 3D naar 5D

We zitten in een eindtijd waarbij we de overgang maken van het vissentijdperk naar het aquariustijdperk. Deze overgang wordt ook wel de overgang van 3D naar 5D genoemd. Die namen doen op er zich niet toe. Waar het om gaat is dat we in een cyclische verandering zitten. 


In onderstaande video ga ik in op deze overgang. 

10 oktober 2020


Ik dacht dat ik vrij bewust was. Dat was ik ook, maar ik besef nu dat dat bewustzijn beperkt bleef tot een soort zelf-bewustzijn en een bewust in mijn eigen leven staan. Voor maart 2020 was ik me eigenlijk helemaal niet bewust van wat er zich allemaal concreet afspeelde 'achter de schermen' van de zichtbare wereld. Ja, ergens wist en voelde ik uiteraard wel dat er heel wat aan de gang was, maar ik was me niet bewust van de aard en de diepte ervan.


Sinds maart 2020 gaan mijn ogen op zovele vlakken open. De puzzel valt steeds verder in elkaar.


Momenteel ben ik het boek 'Hemel onder Vuur' van Fred Teunissen aan het lezen. Al ooit van chemtrails gehoord? Ik had er zo al eens iets over gehoord, maar me er nog nooit in verdiept. Dat ben ik nu dus aan het doen. Alweer confronterende helderheid van een deel van die grote, donkere puzzel/agenda.


Ook het klimaatveranderingsbedrog wordt erin blootgelegd.

Dit bedrog hebben ze nodig om het diepgaand ingrijpen in de aardse atmosfeer via het zogenaamde 'geoengeneering' te rechtvaardigen.


Is de opwarming van de aarde dan geen groots wereldprobleem? ... Ook ik had dit tot voor kort nooit in vraag gesteld. Uiteraard was dit een groots probleem waarvan het toch niet in je opkomt het in vraag te stellen! En net daar ligt het probleem ... Dat we zomaar aannemen, dat we niet in vraag stellen en niet zelf op onderzoek gaan.

De opwarming van de aarde als excuus, dekmantel en rechtvaardiging voor het verspreiden van giftige aerosolen via de lucht... En als de opwarming van de aarde niet de echte reden is, wat is het achterliggende doel dan wel?


Zou het kunnen dat ook een pandemie-bedrog nodig is als excuus, dekmantel en rechtvaardiging om onze vrijheden diepgaand te beperken? En als onze veiligheid en gezondheid niet de echte reden zijn, wat is het achterliggende doel dan wel?


Heb je jezelf al toegestaan om in vraag te stellen?


Ja, dingen zien kan pijnlijk zijn. Toch ligt daar de weg.


Stel in vraag. Ga op onderzoek. Spreek. Vraag en bevraag. Informeer je voorbij de mainstream media.


De nieuwe golf aan gigantische censuur op informatie zegt al genoeg over de waarheid die erin te vinden valt ... Wanneer we met voldoende 'wakker zijn' of 'helder zien' kunnen we 'opstaan'. Wij samen in plaats van wij tegen elkaar.


Of voel eens. Voel eens of wat er allemaal aan het gebeuren is nog klopt voor jou? Voel vanuit je hart, vanuit je diepste binnenste die weet hoe het zit. Voelen vanuit je angst en stressgedachten zullen je heel andere info geven.

Aan het Licht | deel 19Wat is transformatie?

We zitten in een enorme transformatie. 


Wat betekent transformatie eigenlijk? 


Daar ga ik op in in onderstaande video.

13 oktober 2020 | Een analyse van mijn broer Augustijn Kindt


ter info: Augustijn is burgerlijk ingenieur met een grote liefde voor wiskunde en grafieken ;-)


Update van de analyse van de ‘tweede golf’

De basis van deze analyse is grafiek van de evolutie van het aantal vastgestelde besmettingen, de onderste grafiek in de afbeelding (Bron: Sciensano)


Evolutie = de procentuele toename of afname per week. Blauwe balkjes betekenen dat het aantal besmettingen daalt. Oranje balkjes betekenen dat het aantal besmettingen toeneemt. Hoe hoger de oranje balkjes, hoe sneller de procentuele groei.


Voorbeeld: evolutie = 100%: laatste week waren er dubbel zoveel vastgestelde besmettingen als de week ervoor.


Golf 2.1: de zomergolf

1 juli: begin zomervakantie + bubbel van 15

2 weken later: De oranje balkjes beginnen te stijgen

3 weken later: De oranje balkjes bereiken maximum (ongeveer 100%)

4 weken later: De oranje balkjes beginnen aan daling. De procentuele groei vertraagt = einde exponentiële groei = virus verzwakt. Eigenlijk is het virus op dat moment al een 10-tal dagen het verzwakken, omwille van de incubatietijd en de werking met weekgemiddelden.

5 weken later: De oranje balkjes worden blauw. De absolute groei vertraagt. De piek in de groene curve is bereikt. De piek van de effectieve besmettingen is eigenlijk al een 10-tal dagen bereikt, omwille van incubatietijd en de werking met weekgemiddelden.


Golf 2.2: de schoolgolf

1 september: opening van de scholen. De oranje balkjes stijgen al traag, omwille van de terugkeer van de reizigers

1 week later: De oranje balkjes beginnen sneller te stijgen

2,5 weken later: De oranje balkjes bereiken hun maximum (ongeveer 100%) en beginnen aan hun daling. De procentuele groei vertraagt, het virus verzwakt.

4 weken later: De oranje balkjes zouden blauw worden, maar worden ingehaald door de volgende golf


Golf 2.3: de hoger onderwijs golf

17 -23 september: start hoger onderwijs + versoepelingen NVR

1 week later: De oranje balkjes beginnen sneller te stijgen

2,5 weken later: De oranje balkjes bereiken hun maximum (ongeveer 100%) + begin daling oranje balkjes.


Conclusie

Er is een duidelijk patroon herkenbaar. Telkens als de contacten tussen mensen toeneemt, komt er een heropvlakkering van het virus. MAAR telkens verzwaktdeze heropvlakkering snel en belangrijker: uit zichzelf of toch door niet meer dan de basismaatregelen. Deze verzwakking is NIET het gevolg van de maatregelen. De maatregelen zijn steeds opnieuw vijgen na pasen en worden pas genomen nadat het virus zijn sterkste punt voorbij is. De strengere maatregelen die eind juli in Antwerpen werden genomen kwamen te laat, zie vorige brief. Tijdensde schoolgolf 2.2 werden er geen strengere maatregelen genomen – integendeel: de maatregelen werden versoepeld – en toch zakten de oranje balkjes. Onze experten hadden geen verklaring voor het plateautje eind september in de grafiek, dit eenvoudig model verklaart dit wel.


En kijk eens helemaal links op de grafiek. De oranje balkjes beginnen te dalen op 17-3. Wanneer werd de lockdown ingevoerd? Inderdaad, op 17-3. De daling van de oranje balkjes kan onmogelijk het gevolg zijn van de lockdown.


Voorspelling

Voorspelling voor de huidige hoger onderwijsgolf 2.3: de oranje balkjes zijn beginnen dalen. Deze daling zal zich voortzetten (en dit is niet het gevolg van de maatregelen). Over een week zullen we een piek bereiken in aantal positieve gevallen. Mogelijks blijven we even op een plateau omwille van de toename van het aantal testen. Binnen een tiental dagen zal ook de grafiek met de weekgemiddeldes duidelijk beginnen dalen. De experten zullen zeggen dat dit komt door de maatregelen.


Advies

Elke golf is snel over zijn hoogtepunt. Maatregelen komen steeds te laat… Ik mag hopen dat de virologen deze grafieken ook bekijken en begrijpen. Stop met goochelen met 101 maatregelen. Stop met angst creëren en dreigementen rondspuien. En voer alstublieft geen lockdown in, zo organiseer je meteen de volgende golf. Ooit moet je immers terug versoepelen. Roep mensen op om zich te houden aan de basisregels, vooral bij risicopatiënten.


Tenslotte: ben ik zeker dat ik hier 100% correct ben? Neen, ik ben ook maar een simpele liefhebber van de wiskunde. Maar ik zie deze theorie wel keer op keer, golf op golf overeind blijven. En van onze experts heb ik jammergenoeg nog geen beter onderbouwde uitleg gekregen.

12 oktober 2020| Ik geraak er niet aan uit


Ik slinger heen en weer. Ik geraak er even niet aan uit.


Moet ik mijn woorden meer wikken en wegen of moet ik duidelijke taal spreken?


Is het de bedoeling dat ik de weerstand laat zijn of is de weerstand een spiegel voor mij?


Trek ik me beter gewoon terug in mijn veilige cocon waar ik alles heb wat ik nodig heb en alles aan me voorbij kan laten gaan of is het de bedoeling dat ik spreek?


Zoekend in wat ik wanneer, met wie, op welke manier, met welke woorden, via welke weg deel.


De weg zal het me leren … Momenteel geraak ik er gewoon even niet aan uit. Moet ik 'aan' of 'uit' staan tov de buitenwereld?


Wat ik wel weet is dat vechten niet de weg is. Dat zal ik dus ook niet doen.


Wat ik wel voel is onmacht en verdriet om te aanschouwen wat er gebeurt. Ik zal starten met het te observeren en niet te absorberen. Het laten komen en ook weer laten gaan. 

14 oktober 2020


Gisteren raakte ik er nog niet goed aan uit of het nu de bedoeling is dat ik 'aan' of 'uit' moet staan in het delen van mijn kijk op en idee over wat er werkelijk aan de hand is in de wereld.


Ik heb het antwoord intussen heel duidelijk gekregen. Ik ben er dus aan uit 🙂


* Ik liet mijn iphone (die voor mij symbool staat voor contact met de buitenwereld) gisteren wel 6 keer vallen! De eerste 5 keer had ik het nog niet door. Pas bij de 6de keer, toen ook mijn scherm helemaal gebarsten was, stelde ik me pas echt de vraag hoe het nu toch kwam dat ik mijn Iphone al zoveel keer had laten vallen? En het in-zich-t kwam ... 🙂


* Ik trok onze eigen 'vakantie maken van werk' onderwegwijzer waarin de zin 'Reserveer dagelijks priori-tijd voor jezelf in je agenda' me aan-sprak.


* Gezien ik in mijn post de afbeelding 'ik geraak er niet goed aan uit' gebruikte, las ik onze onderwegwijzer 'aan-uit' die gaat over in connectie komen vanuit deconnectie (zie foto). Ook deze resoneerde heel sterk. Het moment dat ik de post schreef had ik zelfs nog niet door dat we een onderwegwijzer hadden geschreven bij deze afbeelding 🙂


* Ik las deze ochtend een bericht/reminder over hoe belangrijk het momenteel is je eigen vibraties hoog te houden door je te disconnecteren van al wat er gaande is en je volledig te connecteren met en concentreren op jezelf, je eigen vibraties.


Het antwoord op dit moment is dus UIT.


Vandaag gezellig aan het cocoonen, blog aan het schrijven, rustgevend muziekje op de achtergrond, op mijn gemak de terug-aan-wal samenkomst met onze vaarroutedeelnemers deze avond aan het voorbereiden, sauna'tje tussendoor ... En het voelt zo goed.


Dankjewel aan mijn leven met al zijn weg-wijzers, dankjewel aan mijn pad-vinder...


15 oktober 2020 | Tijd om uit de tijd te stappen?


We zijn slaven geworden van tijd. Terwijl tijd in wezen niet bestaat...

We zitten in een eind-tijd en een overgangs-tijd


Tijd om eens wat te schrijven over tijd. Tijd om uit de tijd te stappen? :)

18 oktober 2020


Ook al beschouw ik mezelf als iemand die

• oprecht begaan is met de gezondheid van mijn medemens

• bijdraagt aan de gezondheid van mijn medemens

• verantwoordelijkheid opneemt ten opzichte van mijn medemens


Ook al word ik -door virologen, politici, media en hun volgers – beschouwd als iemand die

• hoort tot een heel kleine groep die het verpest voor een heel grote groep

• egoïstisch en onverantwoord is

• schuldig is aan besmetting, ziekte en dood van anderen


Dan nog blijf ik vaststellen dat

• dit alles absoluut niet meer over volksgezondheid gaat

• er een stress en angstcultuur wordt gecreëerd

• deze psychologische terreur zeer ondermijnend werkt op de gezondheid en immuniteit van vele gezonde burgers

• onze natuurlijk immuniteit buiten spel wordt gezet

• er wordt gegoocheld, gelogen en gemanipuleerd met cijfers, tabellen, statistieken en ook met feiten

• er nieuwe gigantische golf aan censuur op informatie is

• er een tunnelvisie wordt opgedrongen

• we naar één oplossing worden gedwongen

• overheid en media helemaal niet objectief en te vertrouwen zijn

• er enorme polarisering wordt gecreëerd en in stand gehouden (#verdeelenheers)

• naast het aantal ‘geredde levens’ aan de ene kant het aantal ‘ont-redderde’ levens zich opstapelt aan de andere kant

• de statistieken en ‘behandelingen’ van die ‘ont-redderde’ levens blijvend op zich laten wachten

• een leugen een leugen blijft, ook als iedereen die gelooft

• waarheid de waarheid blijft, ook als niemand die gelooft


Dus blijf ik dicht bij mezelf, mijn gevoel, mijn intuïtie en mijn waarheid en oefen ik mezelf in

• observeren zonder te absorberen

• accepteren zonder te berusten

• vast te stellen zonder te veroordelen

• mijn waarheid spreken en hierbinnen een ander zijn/haar waarheid in zijn/haar waarde proberen te laten


Bovenal blijf ik voelen en geloven dat

• ook dit ‘all right’ is op dit moment

• ook dit deel uitmaakt van de gigantische transformatie waar we door gaan

• ook dit nodig is om ogen te openen

• ook dit bijdraagt aan een de immense groei in bewustwording

• ook dit ‘aan het licht’ komt


Draag zorg voor jezelf en je naasten, zeker komende weken en maanden. Geef jezelf en je naasten wat je écht nodig hebt. Draag zorg voor en geef voeding aan jouw ‘wortels’.


Oprecht begaan met jou, 

22 oktober 2020


'Ik ben nog geen seconde bang geweest'. Dat zei mijn vader me gisteren.


Nochthans kan mijn vader, en ook mijn moeder, bijna de volledige lijst van 'hoog risico factoren' voor Covid19 afvinken.


Ik ervaar het als een groot cadeau ouders te hebben die niet in angst leven of hen de angst niet laten aanpraten. Ik ervaar het als een groot cadeau te zien dat ze hun leven niet on hold zetten of laten zetten. Integendeel zelfs. Ze blijven hun leven leven, ze genieten, ze beperken zichzelf niet en laten zich ook niet beperken. Ze volgen hun eigen innerlijk kompas, bestaande uit hun eigen denken en voelen, hun eigen inschattingsvermogen. Ze blijven zich vrij voelen en handelen hiernaar. En hiermee laten ze zich ook hun toekomst(perspectieven) niet afnemen.

Dat zien, dat doet zo'n deugd. Dat zien, dat stelt zo gerust. Ik geloof dat ze op die manier de meest optimale weerbaarheid creëren voor wanneer het leven hen, op welke manier ook, 'uitdaagt', ...


P.S. extra cadeau: ook geen (schoon)zussen of (schoon)broers die hen die angst of 'pas toch maar op'-boodschappen geven, maar hen ook laten leven hoe zij dat (ver)kiezen 🙏


23 oktober 2020


Benieuwd wanneer we klaar zijn om deze achterwaartse stap vooruit te zetten... 🤔

‘t Zal wellicht nog niet voor dit weekend zijn 🙃.

Gelukkig kunnen we er nog altijd voor kiezen om zelf blijvend stappen vooruit zetten. 👣

Aan het Licht | deel 20 Omgaan met weerstand


25 oktober 2020


Hoe meer de angst, censuur en polarisering stijgt, hoe meer ik voel dat zwijgen geen optie is. Dit resulteerde zonet in een nieuwe video opname, binnen de reeks 'Aan het Licht'. In deze video heb ik het over waar weerstand vandaan komt en hoe je ermee om kan gaan.


26 oktober 2020


Uit evenwicht gaan is noodzakelijk om te groeien. Ter voorbereiding van ingrijpende groei, kan tijdelijk wanorde en chaos ontstaan. Terwijl je gedachten zich misschien zorgen maken dat er iets verkeerd gaat, weet je ziel dat dit een manier is om het oude te ontmantelen zodat er ruimte is voor het nieuwe. In tijden waarin alles chaos en verwarring lijkt te zijn, kan het een uitdaging zijn om te vertrouwen op een groter creatief proces. We hoeven ons niet te verzetten tegen dit proces. We hoeven niet te vechten. We moeten geen oplossing zoeken, want in wezen is er geen probleem dat moet worden opgelost. Wat is geweest wordt opgeruimd ter voorbereiding op het volgende hoofdstuk in mijn en in jouw leven. Heb vertrouwen. Alles is goed. 

Aan het Licht | deel 21 Dood en leven. Leven en dood.


14 november 2020


Als de dood geen deel mag uitmaken van het leven, dood je dan ook niet het leven?

Mijmeringen over de dood ...

Aan het Licht | deel 22 Neem de touwtjes in handen


14 november


Een nieuwe video vanop mijn dak 🙂. Over hoe je de touwtjes in handen kunt nemen in omstandigheden waarin alles van buitenaf bepaald lijkt te worden.


Opmerking: Ik zag achteraf dat ik naar de andere kant van mijn smartphone, en dus niet in de camera, keek. Hopelijk voel je je toch aan-gesproken 😉

24 januari 2021


Ik ben wat stil ...

Niet omdat er niets gebeurt in mijn leven.

Ik ben wat stil ...

Niet omdat ik niets te vertellen heb.

Ik ben wat stil …

Net omdat er heel veel gebeurt in mijn leven, in mijn hoofd, in mijn lijf en in mijn hart

Ik ben wat stil ...

Net omdat ik niet weet wat en hoe erover te vertellen, welke woorden eraan te geven.

Ik ben wat stil ...

Omdat ik zelf aan het plaatsen, proberen begrijpen en kaderen ben.

Ik ben wat stil …

Net als in de winter.

Het is stil in de winter.

Maar onder de grond gebeurt er veel vruchtbaar werk in de natuur. Ook bij mij is er veel innerlijk ondergronds vruchtbaar werk bezig ...

Ik kom wel weer naar boven en naar buiten.

Je hoort me wel

Ik forceer niets.

Mezelf niet.

De realiteit niet.

Mijn verwachtingen niet.

Stille groet,

Wetenschap

of

weten op een schap


Tijd dat dat weten van dat schap af komt en met beide voeten in het leven gaat staan?

Levenschap, voelenschap, doenschap .... gelukkig bestaan die woorden niet. Hoe zouden ze ook kunnen bestaan?

25 februari 2021


Ik begrijp die verboden feestjes.

Ik begrijp die verboden knuffels.

Ik begrijp die verboden samenkomsten.

Ik begrijp het. Ook al 'hoort het niet' om het te begrijpen, laat staan het goed te keuren.

Ik begrijp die noodkreten.

Ik begrijp die frustraties.

Ik begrijp die depressies.

Ik begrijp die wanhoop.

Ik begrijp die zelfdodingen.

Ik begrijp die vele 'k-zie-het-niet-meer-zitten berichtjes'

Ik begrijp ...

Ik begrijp het want ik begrijp maar al te goed dat het niet en nooit de bedoeling is en kan zijn om een 'zo-hoort-het-mens' te worden.

Ik begrijp dat velen het beu zijn en ze dat ook tonen.

Ik weiger om een ontmenselijkte zo-hoort-het-maatschappij normaal te vinden en me er als een 'zo-hoort-het-mens' naar te gedragen.

25 februari 2021| Mijn zebra-vind-pad


Een nieuwe blog. Over hét zo-hoort-het-pad. We lijken met ons allen op een éénrichtings- en éénvaksbaan beland te zijn. Allemaal schoon achter elkaar. Met voldoende afstand. Andere wegen worden versperd. Spookrijders worden snel en vakkundig van de baan geruimd. Lees hier mijn blog over mijn zebra-pad-vinders lidmaatschap voor 't leven en ik op mijn zebra-pad 😉

1 maart 2021


Er worden grenzen overschreden.

Massaal.

Fysiek, emotioneel en mentaal.

Persoonlijk, relationeel, professioneel en maatschappelijk.


Er wordt over grenzen gegaan als

• je recht op zuurstof geen vanzelfsprekendheid meer is

• je recht op nabijheid wordt ontzegd

• je recht op ondernemen wordt ontnomen

• je recht op je mening of visie uiten een gevaarlijk iets is geworden

• je functioneren gestuurd, gemanipuleerd en bepaald wordt door een angst,-stress en boetebeleid

• contact een misdaad is

• we (bewust) tegen elkaar worden opgezet

• elkaar verklikken aangemoedigd wordt

• een tunnelvisie wordt opgedrongen

• één gemedicaliseerde ‘oplossing’ wordt gekoppeld aan ieders (recht op) vrijheid

• er gechanteerd en gemanipuleerd wordt

• je recht op zelfbeschikking een loos begrip is geworden

• …


De tijd van zwijgen, wachten en hopen is voorbij. De tijd om op onze strepen te staan is aangebroken. Ieder op de zijne of hare.

Het is aan wij samen met elk ons eigen stuk.

Op je strepen staan gaat over jouw grenzen kennen en respecteren. Op je strepen staan is een uiting van respect voor jouw behoeftes, doelen, wensen en grenzen. Erken en respecteer jouw ‘strepen’ en ook die van een ander.

Wanneer je niet op je strepen staat, loop je het risico dat je je laat leiden door andermans uitgestippelde ‘zo-hoort-het-paden’ en daar kan je wel eens spijt van krijgen.  


14 maart 2021


Net wanneer er weinig perspectieven, weinig vooruitzichten blijken te zijn, is het misschien wel net hét moment om aan je toekomst te schrijven. Crisis betekent ook kans. Tijden van crisis zijn ook altijd tijden van opportuniteiten en mogelijkheden. Mogelijkheden, dat wat heden mogelijk is.


Ook al zien we in de fysieke wereld momenteel vooral het resultaat van een heel destructieve energie, toch is de creërende manifestatie-energie momenteel ook heel sterk aanwezig. Aan jou om erop in te tunen en je ideale realiteit te manifesteren.


Het universum is jouw beste vriend, jouw bondgenoot, jouw vennoot, jouw manager in het creëren van de onderneming van jouw leven!


Benieuwd waar ik zoal toe in staat ben binnen de vennootschap met het universum? In het webinar ‘Je leven ondernemen met het universum als jouw vennoot’ deel ik drie essentiële verschuivingen in het ondernemerschap van mijn leven en wat dit me al heeft (op)gebracht. 

14 maart 2021| Materie volgt energie


Heb je er al eens bij stil gestaan dat alles wat er bestaat in de materiële, zichtbare wereld eerst bestond in de energetische, onzichtbare wereld? Eerst is er iets aanwezig in de energie en pas later of veel later toont het zich in de materie. Materie volgt dus de energie.


Even naar onze huidige realiteit. Wat er zich vandaag op het wereldtoneel afspeelt, is dus ook de vertaling/spiegel van een (destructieve) energie van een tijd geleden. De manifestatie van de energie die vandaag aanwezig, maar (nog) niet zichtbaar is, zullen we dus ook pas later vertaald zien in onze maatschappelijke realiteit.


Er zijn momenteel verschillende heel erg uit elkaar liggende energieën aanwezig. Enerzijds de laag vibrerende energie van controle, macht, manipulatie, indoctrinatie, polariteit en tekort wat samengaat met laag vibrerende emoties als angst, stress, schuld, schaamte, … . Anderzijds is ook de hoog vibrerende energie van creatie, overvloed, flow en mogelijkheden aanwezig. Dit gaat samen met hoog vibrerende gevoelens van dankbaarheid, liefde, enthousiasme, voldoening, vertrouwen …


Nog nooit eerder zijn beide energieën tegelijkertijd zo sterk voelbaar aanwezig geweest. Nog nooit eerder hebben we zo sterk de mogelijkheid gekend en gekregen om...

18 maart 2021


‘Experts’ bepalen hoe we moeten leven.

‘Experts’ bepalen wat mag en wat niet mag.

‘Experts’ bepalen hoe we beloond en gestraft moeten worden. ‘Experts’ bepalen hoe we ons moeten voelen.

‘Experts’ zijn alomtegenwoordig en allesbepalend.


Ingaan tegen het ongevraagde advies van ‘experts’ is uit den boze want… wij zijn toch geen experts!

A nee??


Wat als we onszelf terug als experts gaan zien? Want ...

zijn wij geen experts over ons eigen gevoel?

zijn wij geen experts over wat goed en slecht voelt voor ons lichaam?

zijn wij geen experts in onze eigen gezondheid?

zijn wij geen experts in onze behoeftes?

zijn wij geen experts in wat het beste is voor onze kinderen?

zijn wij geen experts in onze eigen levenservaring?

Stel je eens voor hoe de wereld er uit zou zien als iedereen vanuit zijn/haar eigen expertise leeft/mag leven.

De kern van mijn leven en mijn job is mensen terug expert van hun eigen denken, voelen en handelen laten zijn. ‘Niemand is meer expert over jezelf dan jezelf’ hoor ik me vaak zeggen. Ik schreef er 3,5 jaar geleden nog een blog over. Over kant en klare goede raad. Over hoe belangrijk de peilers vrijheid en individuele verantwoordelijkheid zijn. Ik las de blog zonet opnieuw en die blijkt anno 2020-2021 meer dan relevant te zijn. Ik deel hem dus graag.


Haal je expertendiploma over jezelf van onder het stof en wees terug de expert van je eigen leven. Hoog tijd dat dat kleine groepje ‘elite-experts’ de fakkel doorgeeft aan die 11 miljoen, en bij uitbreiding die bijna 8 miljard experts.


We hoeven echter niet te wachten tot die fakkel doorgegeven wordt want het ziet er niet direct naar uit dat dit vrijwillig zal gebeuren. Je hoeft niet te wachten op toestemming. LEVEN vraagt niet om toestemming maar om GELEEFD te worden.


Vertrouw terug op jouw expertise. Volg vrij-wil-lig jouw kompas. Durf jouw kompas te volgen. Wacht niet op een 'redder'. De enige die jou kan 'redden' dan ben je ... uiteraard ... zelf!


24 maart 2021


Heb je er al eens bij stilgestaan hoe wij van jongs af aan in slaap gewiegd worden?


Slaap kindje slaap

daarbuiten loopt een schaap

een schaap op witte voetjes

dat drinkt zijn melk zo zoetjes

slaap kindje slaap



Wat lief en onschuldig lijkt, krijgt in deze tijden een heel wrange na-smaak. Er wordt nog steeds van ons verwacht dat we als 'zoete, brave, melk-drinkende' schapen volgen.


Tijd om ons eigen lied te (her)schrijven!


Wat denk je ervan om onze kinderen en bij uitbreiding het slapende kind in onszelf met het onderstaande wakker te schudden in plaats van ze in slaap te wiegen?


Leef kindje leef!

Daarbinnen zit een kracht.

Een wonder op eigen voetjes.

Volg je hart-s-tocht-rout(e)-jes

Leef kindje leef!


Aan het Licht | deel 23 Mijn licht op vaccins

12 april 2021


Niet om te overtuigen

Niet om te verantwoorden

Niet om te oordelen

Niet om gelijk te krijgen

Niet om te revolteren

Niet omdat ik TEGEN iets ben

Wel omdat ik de vraag kreeg van velen

Wel om te delen

Wel omdat ik het voel

Wel omdat informatie een recht is

Wel om elke keuze te respecteren

Wel omdat ik VOOR iets sta

En misschien vooral omdat velen hun leven lang geprogrammeerd werden en worden om hun eigen gevoel en dus zichzelf niet te vertrouwen. Omdat we aangeleerd werden dat de oplossingen voor wat we nodig hebben buiten onszelf liggen.


Terwijl alles wat je nodig hebt in je zit, in jezelf te vinden valt.


Omdat ik net nu zo heel sterk voel hoe fundamenteel belangrijk het is jezelf heel goed te voelen en te respecteren.


Ook omdat ik weet en ervaar dat het moed vraagt om jouw gevoel te volgen als dat tegen de mainstream, algemeen aanvaarde en verwachte stroom in is.


Toch is het de enige weg voor mij …


DAAROM maakte ik dan toch een video met de vaccins als ingangspunt. Gezondheid valt volgens mij niet te injecteren. 


Een video over mijn kijk en mijn weg in het thema vaccins. Je voelt en kiest zelf wel of je hier wel of niet naar kijkt. Je voelt zelf wel wat klopt voor jou, wat resoneert met jou.


Want ook dat is en blijft de essentie van Compagnon de route: volg je eigen kompas binnen de wegwijzers die ik met Compagnon de route aanbied.


respecterende groet

26 april 2021




















Nee, dit zijn geen draaiende wielen. Dit is een stilstaand beeld.









Nee, de ene lijn is niet langer/korter dan de andere. Ze zijn even lang.











Nee, die cilinders hebben geen verschillende kleuren. Ze hebben dezelfde kleur.


Ja, je hebt de indruk of de illusie dat je draaiende wielen, een verschillende lengte en verschillende kleuren ziet. Jouw perceptie wordt echter gestuurd of gemanipuleerd. En dat gebeurt continu in je dagelijkse realiteit.


Weet dat jouw (al dan niet gemanipuleerde/gestuurde) perceptie jouw realiteit bepaalt. Op alle terreinen.


Het is dan ook van groot belang dat jij aan het stuur staat van jouw perceptie en dus ook van de realiteit die jij wilt zien. Klaar om terug meester van en over je brein en realiteit te worden? Daar neem ik je in mee in de route mind.

12 mei 2021


Waar vind je de bron terug in deze wereld 'op zijn kop'?

Tegen de stroom in ...

26 mei 2021


Mijn familie 10 jaar geleden

Mijn familie waar we leven en laten leven.

Mijn familie waar we loslaten en verbonden zijn.

Mijn familie waar tijden van afstand en ontmenselijking alleen maar meer nabijheid en menselijkheid hebben gebracht.

Mijn familie waar ik zo dankbaar voor ben 🙏


14 juni 2021


De druk is groot en wordt steeds groter.

Sociale druk. Maatschappelijke druk. Erkenningsdruk. Behoren-bij-de-groep-druk. Aanvaardingsdruk. 'Vrijheids'-druk. 'Reis'-druk'. Job-druk ... Druk door angst en onzekerheid.


Zwijg niet omdat je de mond wordt gesnoerd.

Pas je niet aan omdat een ander wil (of eist) dat je doet wat ‘hoort’, wat zij willen dat je doet. Tegen jouw gevoel in.


Verstop je niet omdat een ander op zoek is naar bevestiging van zijn/haar keuze.

Doe niet alsof omdat de ander zich comfortabel zou voelen.

Wees jezelf. Volg jouw verstand, jouw gevoel, jouw intuïtie.

Spreek en volg jouw waarheid. Zonder verantwoording. Zonder verdediging. Zonder verontschuldiging.

Respecteer jezelf. Erken jezelf.

Respecteer ook de ander. Erken ook de ander.

Leef en laat leven (of overleven...)


28 juni 2021| Waarom doe jij zo averechts?


De foute presentatie. Dat was het thema twee weken geleden tijdens een wekelijkse netwerkmeeting met ondernemers. In mijn presentatie zei ik dat ‘fout’ eigenlijk niet bestaat in mijn kijk en manier van werken en leven. Omdat alles in mijn ogen altijd klopt binnen zijn context. Iets ‘fout’ is dan ook ‘juist’ binnen zijn context (dit koppel ik ook los van goed en slecht, waar ik in essentie ook niet in ‘geloof’).


‘Waarom moet jij altijd zo averechts doen?’ vroeg iemand me wat grappend en goed bedoeld na mijn presentatie. Ik stond stil bij die vraag en gebruikte het als inspiratie voor mijn presentatie de week nadien. Vorige week startte ik dus met... 

Aan het Licht | deel 24 Waarheid in een breder kader

21 juli 2021


In deze video, intussen al deel 24, ga ik in op ‘waarheid’ en plaats ik de huidige gebeurtenissen binnen een groter kader. Binnen dit kader kan ik vertrouwen en rust (blijven) vinden, ook in de huidige waanzinnige feiten en gebeurtenissen.

18 augustus 2021| Mag ik gewoon mens zijn?


‘Het zijn echt wel precies altijd de wappies die met doodsbedreigingen afkomen. De Hitler reductio loopt precies in de andere richting he…’


Een reactie op een reactie op een bedenking die ik onlangs deelde op mijn persoonlijke facebookpagina. Een reactie waar ik op mijn beurt niet op gereageerd of geantwoord heb. Waarom ik hier niet op antwoord? Omdat ik me in eerste instantie niet aangesproken voel door de term ‘wappie’. Omdat ik strijd, de polarisering en de dehumanisering niet verder wil voeden.


Een reactie die me wel doet stilstaan en pijnlijk bevestigt in wat voor situatie we zijn beland als maatschappij, als mensheid. Mensheid, … ik vrees dat we de essentie hiervan, namelijk de menselijkheid, de humaniteit aan het verliezen zijn. Ik maak er dan voor mezelf ook een belangrijk punt van zelf zoveel mogelijk in mijn menselijkheid te blijven. Ik ben er alert voor wanneer ook ik in de verleiding, nee in de valkuil, van (ver)oordelen ga … Want op geen enkele manier wil ik bijdragen aan de dehumanisatie die zich aan een angstwekkend tempo in onze maatschappij aan het nestelen is.

26 september 2021


Ook tijden van macht op basis van angst gaan voorbij. We moeten echter nog door de laatste zware ‘stuiptrekkingen’.


Niets transformeert zonder eerst zichtbaar /aan het licht te komen. Niets transformeert zonder het eerst in de ogen te kijken. Zowel individueel, relationeel, maatschappelijk, mondiaal,…


Ik blijf delen. Ieder kiest wat hij/zij wel of niet wil zien/erkennen.


5 oktober 2021| Over toeval die je niet zomaar toevalt


Afgelopen maanden ervaar ik echt als magische maanden. Maanden waarin Youni (alias het universum ) nog nooit zo duidelijk en helder met mij gecommuniceerd heeft.


Wie mij volgt op sociale media, heeft er al één en ander van zien passeren. Omdat al die losse ervaringen een enorm krachtig geheel vormen, zet ik ze via deze blog graag nog eens op een rijtje. Voor mezelf als verankering, voor jou, beste lezer, mogelijks ter herkenning, inspiratie, inzicht, …


Nooit eerder ontving ik zo’n heldere en duidelijke signalen, vooral onder de vorm van zaken die mijn aandacht trekken of zich duidelijk aan me tonen.


Zo trokken tijdens de maanden juni en juli vooral vleermuizen mijn aandacht.

8 oktober 2021


We worden massaal (aan)gestuurd door een ‘systeem’ dat is gebaseerd op angst, twijfel en wantrouwen. Dat ‘systeem’ zegt jou dat het veiliger is om bij de massa te blijven en geen vragen te stellen. Het zegt dat je best niet vertrouwt op je innerlijke kompas om tegemoet te komen aan je financiële en emotionele behoeften. Het zegt je dat wanneer je naar je eigen waarheid durft te leven, je zal verdwalen en alleen zijn. Dat je zal worden vernederd, afgewezen of zelfs vernietigd.


Steeds meer mensen stellen zich wel vragen. Velen maken zich meer en meer los van dat opgedrongen systeem op basis van angst, manipulatie, indoctrinatie, schuld, schaamte, …

Steeds meer mensen zijn moedig en bewust genoeg om NEE te zeggen en buiten het algemeen aanvaarde kader te denken en handelen.


We gaan door een grote shift waarin het massabewustzijn steeds meer in vraag wordt gesteld. Op elk terrein. Gezondheid, economie, politiek, opvoeding, onderwijs, financieel, recht, … en alle hieraan gekoppelde systemen. Een shift in bewustzijn komt meestal voort uit een crisis. Een grote shift uit grote crisissen. Een massale shift uit massale crisissen. Crisissen op alle terreinen. We zitten er middenin en hebben er nog wat te gaan ....

Weet dat crisis ook kans betekent. Tegelijk staan we ook met steeds meer open voor andere, nieuwe mogelijkheden. Ook op elk terrein.


Dit vraagt moed. De weerstand is groot, weerstand als gevolg van angst. In de weerstand die iemand voelt, schuilt echter de oplossing waar die naar verlangt...

Denken en handelen dat niet beantwoordt aan het zogenaamd ‘normale’ massabewustzijn kan heel eng aanvoelen. Toch is het de enige weg die je uiteindelijk echt geluk zal brengen.


Blijf jezelf loskoppelen van wat het massabewustzijn je wilt laten geloven. Laag per laag. Zonder zelf in de weerstand te gaan. Zonder zelf te vechten. Zonder zelf te oordelen. Met respect voor hoe ieders pad loopt …

Leef en spreek je waarheid. Hecht je tegelijkertijd aan geen enkele ‘waarheid’. Blijf een open geest houden. Wees elk moment bereid om je visie te herzien of een andere richting te gaan.


Ga de weg en het proces van een ‘zo-hoort-het-mens’ naar het volgen van je eigen hart-s-tocht, van je eigen kompas …


Die weg is de schoonste en puurste weg die er is.

11 oktober 2021


Deze tijden maken iemands (inwikkelings)mechanismen heel scherp en duidelijk. Meer dan ooit staat iedereen voor de keuze: ga je verder de weg van 'inwikkeling', de weg van overleven, overdrive, forceren, .... of ga je de weg van ont-wikkeling, de weg van leven.


Ik ben ervan overtuigd dat deze keuze voor velen zéér bepalend zal zijn komende jaren.

Waar kies jij voor?


Ben je bereid, maar vraag je je af hoe deze weg te gaan? Ik ben graag jouw Compagnon de route op deze weg. In de route self geef ik je alle nodige inzichten en bruikbare tools om die weg te gaan. Je krijgt er diepgaand inzicht in hoe iemand zich 'inwikkelt' en zijn of haar leven zo ook 'ingewikkeld' maakt en hoe je hieruit kunt ont-wikkelen.

13 oktober 2021| Het donkere midden


We bevinden ons collectief in 'het donkere midden' momenteel...


Het donkere midden, ... de zone van het loslaten, de zone van het (nog) niet weten, de zone van onzekerheid, ...


Het donkere midden, ... de zone om je comfortabel te leren voelen bij het oncomfortabele, de zone waarin je uitgenodigd wordt tot overgave en (blijven) vertrouwen, ...


Weet dat onzekerheid een essentieel ingrediënt is van elke nieuwe creatie.


Gebruik de kracht van de energie van de herfst waarin de bomen hun blaadjes loslaten, vanuit het vertrouwen dat na de winterfase van 'niets' nieuwe blaadjes in de lente tot bloei zullen komen.


Laat nu los wat niet (meer) klopt of past bij jou, erop vertrouwend dat het nieuwe en de mogelijkheden zich van hieruit kunnen en zullen tonen.


Onzekerheid, of de fase van het niet weten, is een natuurlijke, logische fase na het loslaten. Loslaten van je job, loslaten van een persoon, loslaten van zekerheid, loslaten van een ideaalbeeld, loslaten van (de impact van) je verleden, loslaten van overtuigingen, loslaten van je 'gelijk'...


Wat heb jij los te laten? Waar heb jij je aan over te geven? Wat heb jij te zien? Wat heb jij te doen? Wat heb jij te ontwikkelen?


Kan je jezelf toelaten om in het 'donkere midden' te vertoeven? Kan je jezelf toelaten om je comfortabel te voelen bij het oncomfortabele? Vecht niet. Vlucht niet. Verlam niet. Doorvoel al wat er is. Laat het komen en laat het gaan...

7 november 2021


Op de achtergrond blijven…

Low profile blijven…

Zwijgen voor de lieve vrede…

De discussie, confrontatie of het conflict vermijden…

Rekenen op anderen die wel spreken en hun nek wel zullen (blijven) uitsteken,…


Het is geen optie meer!


Het is geen optie meer als het ook voor jou overduidelijk is dat dit alles niets meer met gezondheid maar alles met controle te maken heeft.


Het is geen optie meer als je ook ten diepste beseft dat het nog nooit goed is afgelopen in tijden waarin burgers burgers dienen te controleren.


Het is geen optie meer om je te laten gebruiken door de overheid als dat wat je doet in naam van de overheid niet strookt met jouw gevoel, met jouw geweten, met jouw innerlijk en moreel kompas.


Het is geen optie meer als je ook ziet en beseft dat dit niet het einde, maar pas het begin is.



9 november 2021 | Vadertje staat versus moedertje Barbele


Startte ik mijn presentatie voor een groep ondernemers met een diepe zucht. Ik praat normaalgezien makkelijk voor een groep maar toen voelde ik me zenuwachtig en tegelijk daadkrachtig.


Bij deze ‘Vadertje Staat’ ’ versus ‘moedertje ‘barbele’ Beiden worden geacht te zorgen voor mensen… ze doen dit alleen op een totaal verschillende manier…

Welke verkies jij?


P.s. Enkele weken later neem ik afscheid van BNI deze keer, een netwerkorganisatie waar ik 7 jaar lang elke week geëngageerd aanwezig was…


#ikpasvooreenpasjesmaatschappij

#waardeenedeursluitgaateenanderedeuropen

8 november 2021


Je hebt dwarsliggers nodig om de rails, om het spoor recht te houden.


Dit spoor tolereert duidelijk geen dwarsliggers.

Dit spoor spoort dus niet.

De trein die spoort op dit spoor is gedoemd om te ontsporen. Een ontsporing met heel veel schade als gevolg... Wie het wil zien, ziet nu al grote opgelopen schade, schade die alleen maar exponentieel zal blijven toenemen als we met onze trein op dit spoor blijven sporen.

Weet en besef dat je op elk moment van die ontsporende trein kunt stappen. Er zijn haltes genoeg. Je kan op elk moment kiezen voor een ander spoor, voor een andere trein. Je kan op elk moment bouwen aan een nieuw spoor en een nieuwe trein. Best eentje mét dwarsliggers, zowel voor het spoor als op de trein 😉

Dwarsliggende groet,


P.S. Mijn boodschap is niet dat we moeten dwars liggen om dwars te liggen. Het gaat er mij om je eigen innerlijk en moreel kompas te (durven) volgen. De kans is groot dat dat alleen door de 'bedenkers' van het 'spoor' en door de inzittenden van de trein op dat spoor als dwarsliggend wordt ervaren 😉



19 november 2021| Loslaten is mijn houvast


Over loslaten, toelaten en accepteren

21 november 2021


Ik laat

~ de meningen en oordelen van wie er niet was

~ de invulling van onze intenties door anderen

~ de beschuldigingen en verwijten van wie het anders ziet

~ wat media ervan maakt


Ik betreur 😢

~ hoe georganiseerde agressie (da’s heel zacht uitgedrukt) werkt

~ hoe framing werkt


Ik onthou de verbinding tussen 💚

~ jong en oud

~ blank en zwart

~ ingeënt en niet ingeënt

~ wie er live was en wie er in gedachten/gevoel was

….


Ik onthou het overstijgen van taal, ras, stand, leeftijd, partijen, landsgrenzen, overtuigingen, polarisering,…

Ik onthou de kracht van ‘wij samen’ 💚

Tijd om deze op de markt te brengen? 😉



23 november 2021| Een allemaaltegaartje


Ik was er bij!


Ja, ook ik was er bij in Brussel afgelopen zondag 21 november. Op die betoging. Ja die betoging waar rellen uitbarstten. Die betoging waarbij de politie werd aangevallen. Ja ik was er bij. Die betoging van en/of georganiseerd door wappies, extreem rechts, anti-vaxxers, complotdenkers, virus- en wetenschapsontkenners, dommeriken, idioten, egoïsten, schuldigen en meer van dat.


Een allegaartje dus …


Ja, een allegaartje, een ALLE-maalte-GAARTJE. Dat was het! Daar was ik bij. Een immense mensenzee met een ‘allemaaltegaartje’ aan mensen. Jong en oud. Ingeënt en niet ingeënt. Blank, geel, bruin en zwart, … Over partijen, ras, stand, achtergrond, ideologie, leeftijd, religie, scholingsgraad, taal, landsgrenzen, … heen.

27 november 2021


‘Je kan nooit verbinden vanuit je eigen gelijk. Je kan niet verbinden door je eigen gelijk of anderen hun ongelijk te willen bewijzen.’

‘Als je iemand raakt in het hart, kan er ruimte ontstaan in het hoofd.’


Woorden van Angelo Meijers tijdens de lezingen afgelopen woensdag. Dit is wat hij gedaan en teweeg gebracht heeft voor een divers publiek. Ja mensen die niet, maar ook mensen die wel gekozen hebben voor ‘je weet wel wat’ waren deel van zijn publiek.


Ik vind het nu al lastig dat ik aan het ‘opsplitsen’ ben in dit schrijven, want wat doet het ertoe? We zijn allemaal bezorgd, alleen hebben we vaak een ander perspectief. Zo zei Angelo ook.


Laat ons dus in verbinding gaan met elkaar en met een open hart spreken en luisteren. Waarom zie jij wat jij ziet en waarom zie ik wat ik zie? We moeten niet uitsluiten, maar insluiten. We moeten verbinden. En hoe hou je je hart open? ‘Door het niet te sluiten’ antwoordde Angelo


En misschien is het ook oke om even niet oke met elkaar te zijn.


Het deed deugd de verbinding te voelen. Zelfs online werd die gevoeld tot in Portugal


En waar ligt dan die innerlijke vrijheid waar de lezing toch ging over gaan?


Er is één gevecht dat je nooit gaat winnen, zei Angelo. Dat is het gevecht met het NU want het NU is er al. De enige die je vergiftigt met je weerstand tegen het nu, dat ben je zelf. En in dat nu zijn er dingen die MET je gebeuren. Daar heb je niet altijd impact op. Het gaat over wat er IN je gebeurt. Daar heb je zelf 100% impact op en daar ligt innerlijke vrijheid. Daar worden we ook uitgenodigd om de donkerte in onszelf te zien want wie de donkerte in zichzelf niet wilt zien, kan ook de donkerte in de wereld niet aanschouwen. Angst is daar deel van. Maar angst heeft jouw voedsel nodig om in jouw systeem te blijven.


Ook deze neem ik mee: ‘Je kan naar of door de hel gaan met je lichtje aan’ 


In de kern gaat het over bewustzijn. Jouw individuele bewustzijn en het collectieve bewustzijn. Bewustzijn doordringt alles. Wees je er ook van bewust dat wanneer je op een ‘deel’-knop duwt je niet alleen het bericht, maar ook je emotie deelt … Als je in lagere frequenties zit, word je geïnspireerd door lagere energie. Als je in hogere frequenties zit, word je geïnspireerd door hogere energie.


We zijn allemaal energetische lichtwezens. We zijn al verlicht. De mate waarin je je daar bewust van bent, bepaalt hoe krachtig je bent. En, zo zei Angelo ook: We hebben geen hoger zelf, maar een dieper zelf en hoe dieper je zakt hoe hoger je vliegt.


Dankjewel Angelo voor deze ‘diepe, hoge vlucht’ 😉

Het is Angelo zijn doel mensen te verbinden en hen dat verder te laten verspreiden. Woensdag heeft me duidelijk gemaakt dat ik daar ook meer op wil inzetten in de fysieke vorm. Omdat er zo’n nood aan is. Omdat het mensen zo goed doet. Omdat het maakt dat mensen van hieruit weer verder kunnen. Je hoort nog wel welke vorm dit krijgt …



Vinkje aan. Vinkje af.

Burgers op afstandsbediening.

Is het dat wat we willen? 


Ora Chardon

Aan het Licht | deel 25 Wees zelf de verandering die je in de wereld wilt zien


28 november 2021


Wanneer zal dit voorbij zijn? Wanneer gaat dit over? Ik hou dit niet lang meer vol….


Velen wachten op verandering en verwachten dat die verandering van buitenaf zal komen.


Dat zal (wellicht) niet gebeuren.


Echte, duurzame verandering/ontwikkeling komt altijd van binnenuit. Vanuit elk individu.


Ga de uitnodigingen van je leven niet uit de weg en wees zelf de verandering die je in de wereld wilt zien. ​


Wat ik hiermee concreet bedoel en hoe je dit dan doet, daar ga ik op in in deze video.

1 december 2021


'Eens alles op zijn plaats valt, zal ik rust vinden'.

Als je van hieruit leeft/hoopt, dan maak je het ervaren van rust voorwaardelijk. Wellicht zal je die rust niet vinden in de huidige omstandigheden. Zo zal die rust altijd in de toekomst blijven en zal je in het hier en nu onrust voelen. Je leeft vanuit controle en angst.


'Vind innerlijke rust en alles zal op zijn plaats vallen'.

Maak contact met je 'spirit', met je essentie, met wie je in wezen bent. Land in het hier en nu en doe wat nodig is om jouw innerlijke rust te vinden of te creëren. Leef vanuit vertrouwen in het groter geheel. Ook, en zeker, nu.


Waarop ben jij aan het wachten? Wat heb je nodig om innerlijke rust in het nu te vinden? Acceptatie? Vertrouwen? Verwachtingen los laten? Stoppen met vechten? Op je strepen staan? Zelfzorg? Bepaalde keuzes maken en ernaar handelen? Contact met de natuur? Negatieve energie niet toelaten? (Even) afstand nemen van sociale media? ...


2 december 2021 | Afscheid


Er wordt massaal afscheid genomen …


Afscheid van relaties, van geliefde, van vrienden, van familie, van collega’s, van jobs, van lidmaatschappen, van comfort, van gewoontes, van …


Er wordt ook massaal afscheid genomen van trauma, controle, beperkende overtuigingen, blinde volgzaamheid en gehoorzaamheid, verwachtingen, blinde vlekken, angst, schuld, schaamte, …

9 december 2021


Er hangt veel boosheid, veel kwaadheid, veel frustratie, veel irritatie ‘in de lucht’. Om allerlei redenen. Elk vanuit zijn/haar perspectief en persoonlijke situatie.


Emoties zijn wegwijzers. Emotie komt van e-movere. E-motion is energy in motion, energie in beweging. Emotie brengt jou ‘in beweging’ of heeft als doel jou in beweging te brengen.


Elke emotie heeft een specifiek doel, een specifieke betekenis. Elke emotie vraagt iets anders van jou. In beweging komen of net stoppen met bewegen en stilstaan, toe-laten.

Emotie wil in de eerste plaats gevoeld worden. Velen hebben dit echter niet geleerd. Velen reageren vanuit de emotie of onderdrukken de emotie. Beiden hebben een zeer destructieve impact. Al wat je onderdrukt dringt zich vroeg of laat op.


Het helpt als je je bewust bent van het doel van emoties/gevoel (er is een verschil tussen beide, maar daar ga ik nu even niet op in). Zo is de functie van kwaadheid het bewaken van grenzen. Je voelt je boos als jouw grenzen worden overschreden. Dit is wat velen nu ervaren. Zeker nu er aan de kinderen ‘geraakt’ wordt. Voor velen is dit een duidelijke grens. Ieders grenzen liggen ergens anders, op verschillende terreinen.

Kwaadheid is een heel sterke, krachtige emotie. Maar het is ook de meest destructieve emotie als je erin blijft hangen en vanuit kwaadheid reageert of als je ze onderdrukt.


Kwaadheid vraagt van jou om je grenzen te bewaken, om op je strepen te staan. Op je strepen staan gaat voor mij over je grenzen kennen en deze ook respecteren. Als je je grenzen leert aangeven, hoef je geen muren te bouwen. Op je strepen staan gaat over jezelf respecteren. Je kan met krachtige zachtheid op je strepen staan. Op je strepen staan heeft voor mij niets met hardheid te maken, maar alles met zelfrespect. Velen worden momenteel uitgenodigd en vooral uitgedaagd om dit zelfrespect in de praktijk te brengen en hierin door je (ont-wikkel-ings)-proces te gaan.


Waar ligt jouw grens?


Sta jij op je strepen? Hoe doe je dat?


Hoe herinner jij je eraan om op je strepen te staan?


Ik laat me alvast ondersteunen door mijn ‘ik-sta-op-mijn-strepen-kousen’ . Een leuke reminder die me dagelijks met humor herinnert aan het belang van 'op mijn strepen staan'.


Zachte, krachtige strepengroet,



‘De beschermden moeten beschermd worden van de onbeschermden door de onbeschermden te dwingen tot de bescherming die de beschermden niet beschermt. Eenmaal de contradictie geslikt en verteerd wordt chantage en discriminatie het hoogste goed.’

 Ora Chardon.


12 december 2021 | lezing van in de knoop naar uit de knoop


We zitten in de knoop.


Wereldwijd.


Een crisis legt ook en vooral je eigen knopen bloot. De knopen met jezelf, je relaties, je bedrijf, je werk, je gezondheid …


Deze tijden maken je knopen (en vaak ook de oorzaak) heel helder en scherp. Je kunt er niet meer om heen.


Het is echter een grote valkuil om ons te focussen op en te verliezen in de buitenwereld. In nieuws, in sociale media, in het lezen van opinies allerhande, … Zo verliezen en gaan we voorbij aan de essentie: de knopen met onszelf.


De meest relevante vraag is waar jij in vast zit? Waar jij mee in de knoop zit.


Het ontwarren van deze onnoemlijk grote knoop kan alleen maar komen vanuit het ontwarren van vele persoonlijke, individuele knopen. De ontwar(r)ing begint echt bij en in jezelf.


Om een knoop te kunnen ontwarren komt het erop aan te (h)erkennen wat de werkelijke oorzaak van de knoop is en hier een heel bewuste keuze in te maken.


Vanuit jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen en teams, stelde ik vast dat de fundamentele knopen waarin iemand vast kan komen te zitten, terug te brengen valt tot 5 knopen. Knopen die nu heel sterk naar boven, aan de oppervlakte komen.


In het webinar ‘van in de knoop naar uit de knoop’ deel ik heel helder en concreet welke knopen dit zijn en hoe je deze kunt ontwarren.


Weet dat crisis ook kans betekent.


Knoop je graag met me aan? Registreer je hieronder voor dit gratis webinar vol heldere en praktische eye-openers en mogelijkheden.


Laten we de weg gaan van in de knoop naar uit de knoop. Die weg zal er niet komen van buitenaf maar enkel van binnenuit. Die weg wordt niet voor jou geplaveid door iets of iemand anders maar kan je enkel zelf gaan, vinden, creëren.

13 december 2021


Ondanks het feit dat het me telkens zo goed doet, was het alweer een paar weken geleden dat ik nog eens een koude-bad nam. Deze ochtend besliste ik om mijn lichaam en geest die weldaad nog eens ‘cadeau’ te doen 😊. 


Zes minuten helemaal ondergedompeld in water van 8,3 graden. Een cadeau? Ja, wat zit ik hier na te genieten! Ik voel letterlijk hoe een boost dit geeft aan geest en lichaam. En aan mijn immuniteit 😉


Gek toch, dat we vaak ‘moeite’ moeten doen om iets wat ons zo goed doet. Ik zet ‘moeite’ bewust tussen aanhalingstekens omdat dat woord eigenlijk niet klopt. Het gaat niet om moeite, maar om een keuze. Waarom heb ik afgelopen weken niet gekozen voor een weldoend koude-bad? Omdat ik telkens koos voor mijn comfort warme douche. En dat terwijl een koude-bad me nadien zoveel meer ‘comfort’ geeft.


Kiezen en ernaar handelen. Zo simpel is het eigenlijk. Zelfs dat koude water ingaan is helemaal niet moeilijk eens de keuze gemaakt. Ik ga nu op een heel andere manier dat water in dan dat ik dat als jongere zou hebben gedaan.


Als jongere, jong volwassene en startend ondernemer heb ik veel bereikt op wilskracht. Dit heeft zijn nut gehad en ik ben hierin en hierdoor gegroeid tot wie ik nu ben. Maar ik voel dat de tijd van presteren op wilskracht al een tijd voorbij is. Alles wat ik nu ‘presteer’ is vanuit flow, vanuit verbinding met mezelf en met het leven. Alles wat ik ‘in de wereld zet’ gebeurt heel organisch. En dat is een zalig gevoel. Gedaan met in overdrive gaan of op stress functioneren, mijn lichaam laat dat zelfs niet meer toe. Dat voelt heel krachtig.


Ook dat koude water ga ik niet in vanuit wilskracht. Voor ik erin ga, warm ik me niet op, ik sta niet te springen, met mijn armen te zwaaien of bepaalde ademhalingsoefeningen te doen (ik ontken hiermee niet het nut of de waarde hiervan voor anderen). Ik beslis gewoon om erin te gaan. Ik doe mijn kleren uit en stap rustig in het water met de focus op mezelf, met de mindset dat dit heel deugddoend is en vanuit de acceptatie dat het water koud is. Vanuit die acceptatie voelt het water al veel minder koud. Wanneer je echter tegen iets vecht, maak je het sterker.


Een koude-bad nemen geeft me dus veel meer dan de fysieke en mentale weldaad. Het is voor mij een zeer sterke, krachtige manier om alle weerstand los te laten, om de koude buitenwereld de koude buitenwereld te laten zijn en om hierbinnen helemaal in verbinding te zijn en te blijven met mezelf.


13 december 2021| Over knopen en ontknopingen


Ik stel nu en dan vast dat er mensen zijn die in de knoop liggen met mij. Mensen die in het verleden, en wellicht nog steeds, veel hadden aan mijn blogs, routes, boek, onderwegwijzers, begeleiding, … en nu in de knoop geraken met hoe ik sta in en communiceer over deze crisis.


Mensen raken in de knoop met het beeld dat ze van me hebben of hadden. Ik werd (en word 😉) door velen gewaardeerd voor de stevige onderbouwing die ik gaf (en nog steeds geef 😉) aan minder grijp- en tastbare thema's, voor hoe ik energetische inhouden concreet en pragmatisch vertaal met beide voeten op de grond.


Hoe is het toch mogelijk dat diezelfde Barbele nu plots zo naïef is en in de val loopt? Hoe is ze toch kunnen ont-aarden in een complotdenker en/of anti-vaxxer?


Barbele, jij wist dat dit ging gebeuren he!?’ Evengoed heb ik dit afgelopen 20 maanden wel vaker gehoord of gelezen. Van mensen van dichtbij en veraf. Vaak mensen die ik jaren geleden heb begeleid en sindsdien niet meer gezien of gehoord heb.


...


Lees er meer over in mijn blog 'over knopen en ontknopingen' via onderstaande link.

December 2021 lezing Vrij zijn in een onvrije wereld


Het zijn zeer intense tijden. Ik verwacht nog veel extra intensiteit.


Het gaat er nu om vrij te leven in een onvrije wereld. En vrij zijn heeft veel meer te maken met je staat van bewustzijn dan met beperkende en discriminerende maatregelen. Je kan dus vrij zijn zonder dat je volle vrijheid hebt. Ik merk heel sterk dat je in je realiteit directe reactie krijgt op angst of een antwoord op je vertrouwen.


Ik deel tijdens deze lezing heel concreet hoe ik tot vrijheid kom in deze onvrije wereld.

Ik deel concreet waarom ik zoveel, en steeds meer, vertrouwen blijf voelen.

Ik deel hoe ik tot acceptatie van en overgave aan het nu kom en tot wat dit resulteert.


We gaan in op hoe je negativiteit in vele vormen geen negatieve impact laat hebben op jouw realiteit.


Ik ga concreet in op hoe we verandering kunnen creëren en hoe dit zich direct vertaald in je realiteit

Ik ga ook in op jouw vragen en bezorgdheden vanuit jouw ervaringen en realiteit.

Mijn doel is dat je naar huis gaat met concrete handvatten waar je weer mee verder kan en met een grote dosis vertrouwen, helderheid en energie.

16 december 2021


Het wetenschappelijk voortschrijdend inzicht muteert blijkbaar ook heel snel…

Al eens afgevraagd waar en of dit kan/zal eindigen? …, in Duitsland laten ze er intussen blijkbaar maar 1 maand meer tussen 🤔🤔🤔


Al eens afgevraagd of beslist waar jouw grens ligt? Tijd om ons ‘achteruitschrijdend’ gezond verstand weer tot leven te roepen?


20 december 2021


Tijdens het webinar 'van in de knoop naar uit de knoop' dat ik deze ochtend gaf, trok ik uit de 90 onderwegwijzers de kaart 'I always go(a)t it right' oftewel 'Kies je voor geluk of gelijk?' Een kaart met een heel relevante boodschap/uitnodiging voor velen deze tijden. Daarom deel ik de inhoud van deze kaart ook graag hier. Ik citeer dus mijn eigen woorden (voor alle duidelijkheid: geschreven in april 2020 ;))


Geluk of gelijk?

I always go(a)t it right gaat over kiezen voor geluk of gelijk.


Steeds je gelijk willen halen in datgene waarvan je overtuigd bent, vraagt zeer veel energie. Heb je er al eens bij stilgestaan dat iemand die koste wat kost gelijk wil krijgen, eigenlijk misschien helemaal niet zo overtuigd is van zijn gelijk? Waarom is de bevestiging krijgen anders zo nodig?


Als jouw waarheid - op eender welk terrein - klopt voor jou, ben je niet meer afhankelijk van het feit dat een ander er ook zo over denkt. Als iets echt klopt of werkt voor jou op een gezonde manier, kan je een ander ook gemakkelijk in zijn of haar waarheid laten.


Waarin strijd jij nog voor je gelijk?

Wat levert jou dat op?

Wat kost het jou?

Geluk of gelijk, welke keuze maak je?


21 december 2021


21-12-2021. Energetisch en numerologisch een bijzondere dag. De dag van de zonnewende. De dag waarop we het minst licht zien. De kortste dag en langste nacht.


Vanaf vandaag keert het licht dus steeds meer terug en wordt het dus steeds lichter. Ik hoop het licht en de verlichting ook in de wereld en tussen mensen te mogen zien … Ook al zal het licht wellicht op nog heel wat schaduw en donkerte schijnen… Als je een heel felle spot zet op iets, zie je ook een heel felle schaduw. Het ‘donker’ kan niet tegen het licht. Licht lost donkerte op.


Licht zet ook je eigen schaduwkanten in het licht. We worden allemaal uitgenodigd ons licht te werpen op waar we persoonlijk nog in vastzitten, op het collectieve web waar we met ons allen in gevangen zitten. Aan elk van ons om ons uit ons eigen web te ont-nestelen. Zo kan ook de 'prikkeldraad' waar dit web aan ophangt door-prikt worden …

Fijne kerst voor straks. Kerstmis, feest van het licht. Maak er een mooi, warm en licht licht-feest van. 


9 januari 2022


Of alles oké is met mij?

Ik kreeg de vraag reeds verschillende keren omdat ik van van de ‘online wereld’ verdwenen leek.


Ja hoor alles oké! Ik voelde afgelopen twee weken gewoon niet de behoefte en goesting om online aanwezig te zijn, maar veeleer om helemaal live en echt te leven.


We genoten van Kerst in warme verbondenheid met mijn familie in Frankrijk. Oud en nieuw vierden we terug in België met onze twee thuis studerende zonen en schoonfamilie. Dan terug een midweek naar Frankrijk waar ik terug enorm genoot in kleiner gezelschap van de dagelijkse wandelingen in prachtige natuur, het haardvuur, stilte, sneeuw, regen en zon, hout hakken en sprokkelen, kortom van gewoon, natuurlijk leven, van thuiskomen bij mezelf.


Het deed me goed zo sterk te voelen en beseffen hoe gelukkig ik me voel wanneer ik helemaal losgekoppeld ben van wat er niet toe doet, te leven op het ritme van de natuur, en dan niet de behoefte voel online te delen.


Tegelijk voel ik dat ik via verschillende wegen uitgenodigd wordt om ook via deze weg te blijven delen. Hier ben ik dus terug, helemaal ingetuned en opgeladen 💚


11 januari 2022


Wat ik je toewens aan het begin van dit -wellicht heel bijzondere - jaar 2022?

Dat je jezelf 'vogel en vrij' verklaart.


Ik wens je stevige én zacht-moedige vleugels waarmee je jouw unieke vlucht durft te vliegen. Ook stevige én zachte, flexibele takken wens ik je toe onderweg op je vlucht. Takken waarop je onderweg kan en mag uitrusten of bijtanken. Takken waarop je kan en mag vertrouwen. Takken van waarop je op elk moment ook kan en mag uitvliegen, maar ook steeds weer op kunt komen landen en steunen wanneer je het gevoel hebt dat je eigen vleugels je even niet meer kunnen dragen.


Want ook dat wens ik je toe: dat je je gedragen en gesteund mag voelen door de vleugels van hét Leven.

Met bovenstaande woorden eindig ik mijn blog waarin je meer leest over vogels, vleugels en (krakende, wegversperrende) takken en bomen. Je leest mijn blog 'verklaar jezelf vogel en vrij' via

...


Aan het Licht | deel 26 Spreek je stem


18 januari 2022 | Een onverwachte vuurdoop | spreek je stem


Zondagochtend. Ik lees na mijn ontbijt op mijn gemak de wekelijkse ‘corona-update’ van Steven Arrazola. Joran, mijn oudste zoon, werpt een blik op mijn iPhone en zegt verontwaardigd ‘mama, lees jij je berichten niet!?’.

... 


2 februari 2022


'Dat is toch niet weeral zo iemand die eens gaat zeggen hoe het allemaal moet he!?'

Een reactie van iemand die samen met haar partner het webinar rond opvoeden (of stoppen met opvoeden) zal volgen ...


Nee, ik ben niet 'zo iemand' of zo percipieer ik mezelf althans niet. Ik ben zelf heel gevoelig aan 'experts' op terreinen allerhande die het allemaal (beter) weten en hun (beter) weten ook opdringen aan anderen.


Ik reik gewoon aan wat werkt voor mij en voor ons gezin. En misschien kan dat ook werken voor jou.


De 'waarheid' zit niet in wat ik zeg. Dé, of althans jouw 'waarheid' zit in wat dat wat ik zeg doet met jou, teweeg brengt in jou, beweegt in jou, raakt in jou ...


Zonder schuld. Zonder 'zie je het wel!'. Zonder juist of fout, goed of slecht.


Zo werkt het ook met de 'waarheid' over de wereldgebeurtenissen vandaag. Ik ben er wat stiller over momenteel, maar het roert en beroert me wel heel sterk. Ik kom er 'ten gepaste tijde' wel weer mee naar buiten...

4 februari 2022


Wat mijmeringen in ‘t moment

Wat nu belangrijk voor me is :


- gehechtheid aan gelijk welke ‘waarheid’ loslaten

- mezelf en ook de ander blijven respecteren

- iedereen heeft verschillende ervaringen en dat is oké

- bewust zijn van de enorme verleiding van afleiding

- in verbinding blijven met mezelf en van hieruit met de ander

- belang van, behoefte aan stilte



8 februari 2022


Binnen de opvoeding van kinderen beseffen velen reeds langer dan vandaag dat belonen even manipulatief werkt als straffen en dus niet zorgt voor duurzame gedragsverandering van binnenuit.


Hoe een beloning al snel een dreigement wordt:


De beloning ‘je bent flink, hier een snoepje’ wordt een verwachting: ‘ik ben flink. Krijg ik nu een snoepje?’.


De verwachting wordt een voorwaarde: ‘Als ik flink ben, krijg ik dan een snoepje?


En de voorwaarde wordt een dreigement: ‘Geef me een snoepje of ik ben stout.’


Onze beleidsvoerders beseffen blijkbaar niet dat straffen, noch belonen werkt, althans niet op lange termijn. Niet met kinderen en ook niet met volwassen burgers.


Benieuwd of, wanneer en hoe de dreigementen van de ‘brave burgers’ aan ‘vadertje staat’ zich zullen tonen …

Benieuwd naar wat wel werkt?


Welkom op mijn webinar 'stop met opvoeden' 


Ook beleidsvoerders die bereid zijn in eigen spiegel te kijken zijn welkom 😉

9 februari 2022


Niet toegelaten worden op basis van het niet kunnen voorleggen van een ✅ doet me heel sterk beseffen wat voor mij (nog) van belang is en wat niet.


En ja, het is mijn eigen keuze. En nee, ik voel of gedraag me niet als slachtoffer.


Integendeel, het leert me veel, brengt me veel inzicht over wat ware vrijheid is en waar die te vinden is.


Misschien voel ik me wel vrijer dan ooit momenteel, of ben ik me veel bewuster van wat vrijheid voor me betekent. Die vrijheid zit in mij en daar hebben groene, rode, gele of oranje vinkjes geen enkele impact op.


En weet je, ik mis niet veel. Integendeel, het brengt duidelijkheid. Ik heb bepaalde deuren gesloten en dat brengt nieuwe energie, ruimte en tijd. Teken dat het tijd was om die deuren te sluiten. Nieuwe en andere mogelijkheden komen op mijn pad. Ik zit dus niet te wachten op een of andere kleurcode om weer ‘toegelaten’ te worden. Ik wacht niet op en heb geen behoefte het ‘oude normaal’. Bepaalde deuren mogen voor mij gewoon gesloten blijven en ik open wel mijn eigen (nieuwe) deuren. 


9 februari 2022


Ik trek de stekker er zo meteen even uit en ga de stilte in. Zonder enige afleiding.

Morgenvroeg trek ik voor vijf dagen naar Frankrijk. Om de stilte op te zoeken, te vinden en te ervaren.


...



Hoe stiller je wordt,

hoe meer je kan horen

(Thich Nhat Hanh)

Aan het Licht | deel 27 Wat stilte me bracht

15 februari 2022


De ‘stekker zit er terug in’


Terug van mijn vijf stille, vastende dagen.


Ik nam er de laatste dag een video op van mijn inzichten en ervaringen. Je kan het hieronder bekijken.

Met wat kleine oogjes na een stormachtige, wakkere nacht in mijn tentje. Ook de stem van de wind dien je erbij te nemen 😉

1 maart 2022


De stilte werkt door …


Ik merk dat ik stil blijf en steeds meer ‘gewoon kijk’.


‘In neutraal’ (proberen) blijven.

In steeds meer situaties.

Het lijkt misschien zinloos om kalm naar gebeurtenissen in de buitenwereld te kijken, maar net zo blijf je in de essentie. .

2 maart 2022


‘Mama, iedereen deelt foto’s en filmpjes van op skivakantie’.


Het ‘piekt’ bij onze kinderen dat ze ook dit jaar hun ‘topvakantie’ moeten missen wegens ‘niet voldaan aan de voorwaarden’.


Ik laat de ontgoocheling er zijn. Ze gaat even snel weer over.


Ik ben trots op onze vijf kinderen. Trots om hoe ze met deze totaal onzinnige en absurde discriminatie omgaan.

Ik deel niet veel tot bijna niets over hoe we dit gegeven als gezin ervaren.


Waarom ik hier bijna niet over deel? … wellicht omdat ik geen zin heb in reacties als ‘het is toch jullie keuze’…. Want nee, dat is ze niet. Ook in deze zinloze discussie heb ik geen zin.

En wellicht zou ik het niet verdragen als het mijn kinderen (be)treft.

Omdat ze hier totaal niet als ‘slachtoffer’ instaan en mee omgaan.

Ik ben echt zo trots op hen. Evident is het niet voor jongeren tussen 13 en 21 jaar. En toch ‘dragen’ ze dit zo sterk….


Soms heb ik het gevoel dat ik er meer plaatsvervangende last van heb dan hen. Van dagdagelijkse zaken zoals het feit dat de twee oudsten het studentenrestaurant niet meer binnen mogen, er zelfs niets meer mogen afhalen om te eten, dat de meisjes niet welkom zijn op de spaghetti-avond van de Chiro, niet mogen deelnemen aan het groepsfeest, dat we niet meer mogen gaan kijken naar hun wedstrijden, dat ze als ferfente Buffalo-supporters de ghelamco arena al twee jaar niet meer binnen zijn geweest (abonnementen wel betaald), dat ze niet kunnen deelnemen aan de buitenlandse schoolreizen en andere activiteiten, …. En bovenal dat ze er geen zin in hebben om het hier met anderen over te hebben, dat ze gewoon niet gezien en behandeld willen worden als egoïstisch, schuldig, dom,…. En het dus ook zoveel mogelijk uit de weg gaan. Ook en vooral dat raakt hen, … of misschien projecteer ik? … het raakt mij bij momenten …


Dat dit toch allemaal wel nog kan via herstelcertificaten of testen? We kiezen ervoor ook hier niet aan mee te werken omdat er volgens ons iets grondigs fout is met het installeren, gebruiken (goedkeuren) en gewoon worden aan dergelijke app die duidelijk aan nog meer en andere controle zal gekoppeld worden in de (heel nabije) toekomst.


Dan moeten we niet ‘klagen’…

Dat doe ik ook niet. Ik focus op en zie de mogelijkheden, maar dat neemt niet weg dat ik het er af en toe moeilijk mee heb wanneer het mijn kinderen (be)treft.


Bij deze is het eens gezegd. Dat ik trots op hen ben. Ook zij zien wat wel (nog) kan en er is nog veel mogelijk. En ook: je komt veel meer tot de essentie. Laat dat mijn conclusie zijn.

barbele


P.S. Stilletjes hoop ik dat vele en steeds meer QR-gebruikers*dit ergens ook niet (meer) oké vinden… Iemand hiervan proberen overtuigen is al lang mijn doel niet meer. Ik sta mezelf wel toe hier op te blijven hopen …

*ik vereng -voor alle duidelijkheid- niemands identiteit tot het gebruik hiervan. Ieder zijn/haar verhaal, redenen, ervaringen, overtuigingen,….

6 maart 2022


Momenteel zijn zowel de destructieve energie en werking van het oude bewustzijn en de opkomst/groei van het nieuwe allebei heel sterk aan het versnellen.


Vreemd genoeg worden de dingen er momenteel tegelijkertijd slechter en beter op. Het 'slechte' valt echter meer op omdat het zoveel lawaai maakt. Het nieuwe groeit in stilte, het is (nog) niet zichtbaar in (de weergave van) de fysieke realiteit, maar het is ook absoluut manifest aanwezig.


Er gebeurt zoveel tegelijkertijd momenteel in de wereld. Dat brengt verwarring en chaos. De uitdaging of uitnodiging ligt er nu vooral in het contact met jezelf niet te verliezen. Of indien je dit contact ergens onderweg 'verloren' bent, dit terug te 'herstellen'of eerder te her-inner-en, jezelf letterlijk terug goed-te-voelen


Wanneer je het contact met jezelf verliest of kwijt bent, verlies je jezelf in de wereld en/of in de (sociale) media.

Om terug in contact te komen met jezelf moet je in eerste instantie stil durven zijn. Ik merk dat veel mensen bang zijn om tot stilte en stilstand te komen. Bang voor de confrontatie met wat die stilstand en stilte hen te zeggen/vragen heeft. Bang om in confrontatie te komen met de chaos, de pijn, het lawaai, de vragen, de noden, ... de oorlog ... in zichzelf. Bang om de stilte in zichzelf te laten spreken.


We 'verliezen' onszelf liever in het lawaai van de wereld en de vele afleidings- en vluchtroutes die ons worden voorgeschoteld en opgedrongen.


Toch is of zal naar binnen (durven) keren en van hieruit terug naar buiten komen de enige weg zijn.

Voor elk van ons. Ieder op zijn/haar moment. Ieder op zijn/haar manier.


Ik ben momenteel de winterroute aan het voorbereiden. Het belang, de waarde, de impact en het (laten) spreken van de stilte (in jou) staan hierbij centraal. De inspiratie en inhoud komen vanzelf door zelf stil te zijn. En vanuit die stilte spreekt het zo heldere bewustzijn, spreekt mijn eigen bron.


9 maart 2022| Het doet er niet toe


‘Het doet er eigenlijk niet toe’ …


Dat is de ‘conclusie’ waar ik telkens opnieuw op uitkom wanneer ik me afvraag wat nu waar of niet waar is van de (weergave van de) gebeurtenissen in de wereld.

9 maart 2022


Ook al was ik als kind en jongere braaf en volgzaam, toch was het de rebelse Pippi Langkous die me aansprak, met me resoneerde.


De Pippi Langkous in mij kreeg pas de volle ruimte en kwam pas echt tot leven wanneer ik in 2011 mijn vaste benoeming als docente aan de Hogeschool losliet en ondernemer van mijn eigen leven werd. Ik schreef er bijna 8 jaar geleden een blogje over: 'Pippi langkous leeft!'


https://blog.levenissimpel.be/pipi-langkous-leeft/


Ik heb zo het gevoel dat de Pippi Langkous in velen tot leven wil en mag komen.

Pippi Langkous vraagt in haar liedje wie er van haar wil leren.

Wie wil, of is bereid, van Pippi langkous te leren? ...

over jezelf (durven) zijn

over anders (durven) zijn

over tevreden zijn met jezelf

over je niets aantrekken van wat een ander van je denkt

over niet (ver)oordelen

over in het moment leven

over regels in vraag stellen

over je eigen leven inrichten naar je eigen zin

over je eigen leefregels regelen en leven

over creatief zijn

over levenslustig zijn

over leven en creëren vanuit je eigen waarheid

over je eigen zin doen

over overal een oplossing voor vinden

over verbinden met je 'vijand'

over mogelijkheden creëren vanuit je eigen verbeeldingskracht


Benieuwd wie of wat jij inspirerend vond als kind. En of dit intussen tot leven is kunnen/mogen komen in jou?


16 maart 2022


Offline is de nieuwe ‘luxe’

Innerlijke rust het nieuwe ‘succes’

30 maart 2022


Van buitenste binnen naar binnenste buiten


Ik zei het gisteren nog in een gesprek met iemand: 'Ik heb de indruk, het gevoel, dat bitter weinig mensen met zichzelf bezig zijn, naar zichzelf kijken, van binnenuit handelen.'


De reden hiervoor hoeven we niet ver te zoeken. Onze aandacht wordt constant naar 'gebeurtenissen' buiten ons getrokken. Heel veel van onze tijd, aandacht en energie gaat naar die gebeurtenissen waar we op zich weinig vat op hebben.


De continue angst-boodschappen op vele manieren en terreinen brengen velen ook in een continue alerte stress, angst en overlevingsmodus. Als we hierin blijven, krijgen we hiervan ook vertaling in onze realiteit en worden we bevestigd in onze angst. Een vicieuze cirkel....


Bijna het enige waar we wel nog vat op hebben is op onszelf. Op hoe we naar dit alles kijken. Op wat het doet met ons en wat we daarmee doen.


Daarnet trek ik een kaart uit mijn onderwegwijzer-set vanuit de vraag: 'Welke boodschap is momenteel van belang, nodig, nuttig? en wat trek ik:? De kaart inside out. Toeval? 😉 Omdat ik het gevoel heb dat wel meer mensen iets kunnen hebben aan de inside-out boodschap deel ik hem hier:


Inside out gaat over je leven ondernemen van binnenuit.


Vaak beïnvloeden uiterlijke omstandigheden hoe jij je voelt, wat je zegt, wat je doet, wat je voorrang geeft, welk werk je aflevert ... Zo bepalen klanten jouw agenda, pinggeluiden van (nieuws)berichten jouw aandacht, beïnvloedt de goedkeuring van je ouders jouw studiekeuze, vergelijk je jezelf met anderen tijdens het scrollen door sociale media ...


Kortom, je leeft buitenste-binnen. Wat van buitenaf komt bepaalt jouw voelen en denken, jouw doen en laten.


Deze kaart nodigt jou uit (nog) meer van binnenuit te leven. Heel bewust keuzes te maken vanuit jouw drive, vanuit jouw verlangen, vanuit jouw behoefte op dit moment. En van daaruit impact te creëren in/op je buitenwereld. Binnenste-buiten dus.


Wat wil er vanbinnen in jou op dit moment gezien worden? Kan je van daaruit keuzes maken over hoe jouw dag, en bijgevolg jouw leven, er gaat uitzien?


Wil je zelf de onderwegwijzers ontdekken? Registreer je via onderstaande link en je ontvangt er alvast 9 in je mailbox (niet allemaal in 1 keer ;)). Ik heb ze ontwikkeld om te werken als een 'coach in een doosje' en dat doen ze!




3 april 2022


Lente en winter

Teen en tander

Licht en donker

Nog nooit waren tegenstellingen zo tegelijkertijd zicht-, hoor- en voelbaar aanwezig.

In onszelf

In relaties

In gebeurtenissen

In informatie

In de natuur

Nog nooit waren tegenstellingen zo extreem.

In onszelf

In relaties

In gebeurtenissen

In informatie

In de natuur

….

Toch is het oké

Het is goed

Het is nodig

We nemen afscheid van een tijdperk waarin we als mens en als mensheid ontwikkelden en leerden uit tegenstelling, uit dualiteit, uit polariteit.

We verwelkomen een tijdperk van eenheid waarin polariteit niet meer bestaat en niet meer nodig is om onze verdere ontwikkeling en groei te maken.

Om het nieuwe mogelijk te maken, moet het oude eerst sterven.

Het oude is in crisis. Dit toont zich in zijn extremen. Dit is eigen aan een eindtijd.

Het is oké.

Het is goed.

Het is nodig.

Onlicht kan pas transformeren in en ruimte maken voor licht als het ‘in het licht’ gezet wordt.

In de wereld

en in jezelf

Iets kan niet ‘weg’, iets kan niet transformeren zonder eerst heel zicht-, hoor- en voelbaar te zijn.

Dit gebeurt nu.

We zitten er midden in.

Dit gebeurt vanzelf.

We hoeven dit niet tegen te houden.

We hoeven dit niet te versnellen.

We hoeven hier niet tegen te vechten.

We hoeven er niet van te vluchten.

We moeten het alleen maar laten gebeuren.

En ernaar kijken…

Wat ons dan wel te doen staat?

Stel vast wat er in jou gebeurt.

Welke tegenstellingen in jou worden getriggerd?

Welk ‘onlicht’ wordt bij jou ‘in het licht’ gezet?

Welke tegenstellingen in jou vragen om verbinding?

Zien dat de dualiteit in ons verschillende zijden zijn van hetzelfde.

De polariteit in ons verbinden en overstijgen.

Eenheid zien.

Dat is wat te doen hebben in deze gigantische transformatie.

Jouw stuk gebeurt niet vanzelf.

Jouw transformatie vraagt meer dan ernaar te kijken.

Blijf je hangen in jouw ‘winter’ of transformeer je mee naar jouw ‘lente’?

Jij kiest.

Jij bent ver-antwoord-lijk


15 april 2022|Een bourgondische breatharian ;-)


Al gehoord over breatharians? Mensen die leven van licht, die zich voeden met prana of universele levensenergie. Mensen die eten noch drinken en dus hun eigen (energie)bron zijn.

Of die echt bestaan? Jazeker.

Of dat niet heel ongezond, zelfs gevaarlijk is?

3 mei 2022


Steeds meer mensen beginnen te zien en dieper te beseffen dat er ons een geloofssysteem werd en wordt opgedrongen dat gebaseerd is op angst, twijfel, wantrouwen en controle.


Dit leidt tot een 'massabewustzijn' dat ons zegt dat het veiliger is om bij de groep, bij de massa te blijven en geen vragen te stellen bij wat je wordt verteld.


Het zegt dat je bang moet zijn en geen risico's moet nemen.


Het zegt dat als je durft op te staan en jouw eigen waarheid spreekt en leeft, je zal verdwalen en alleen zijn, dat je zal worden vernederd, afgewezen of zelf vernietigd.


Nu is het dé tijd om hiervan los te komen. Om ons hieruit te bevrijden. We worden hier energetisch (vul zelf maar in wat dit inhoudt/betekent voor jou) in begeleid en ondersteund.


Wij zijn hier niet om in continue angst en onzekerheid te leven. Wij zijn hier om een creatief, liefdevol, bezield en vervullend leven te leven. Om daar toegang toe te krijgen, is het aan ons om al wat dat in de weg staat los te laten, te transformeren of overstijgen.


Het vraagt moed om buiten het narratief, buiten het kader, buiten wat de maatschappij ziet als 'normaal' te denken en handelen.


Hoeveel weerstand en kritiek anderen misschien ook hebben, tonen en uitspreken tegen jouw ideeën en keuzes, blijf jezelf goed voelen.


Jezelf-goed-voelen. Letterlijk en figuurlijk.


Mensen zien vanuit het massabewustzijn niet graag dat bepaalde mensen zich hieruit losmaken. Dat confronteert hen met zichzelf of met een realiteit die ze liever niet zien. Dus doen ze er alles aan om jou daar ook in te houden. Om zichzelf te bevestigen in het massa-bewustzijn.


Deze weg kan aanvankelijk beangstigend en eenzaam voelen, maar eens je ervaart wat je vanuit het loslaten en vanuit het respecteren van jezelf allemaal ontvangt, kan je steeds meer genieten van het proces. Van elke stap. Zelfs van de stappen 'achteruit', de omwegen of de doodlopende steegjes. Omdat je ziet dat het betekenis en zin heeft.


Blijf in vraag stellen.

Blijf je loskoppelen.

Laag per laag.

Gedachte per gedachte.

Overtuiging per overtuiging.

Illusie per illusie.

Trauma per trauma.

Ding per ding.

...


Tot je aan de kern, aan jouw kern komt.

Van daaruit word je heel zuiver begeleid.


Maak van elke dag een holi-day. Ook op de rollercoaster van jouw leven en de rollercoaster van de ongeziene bewustzijnstransformatie waar we in en op zitten.


3 mei 2022 | Interview de pioniers | Ware vrijheid komt van binnenuit


Heel mooie herinneringen aan die prachtige namiddag in verbindend gesprek met Annelies A. A. Vanbelle (The Human Side). Met heel veel respect en waardering voor het vermogen van Annelies om de kern te capteren en met een fijn-gevoel-ige pen neer te schrijven. 


P.s. De stralende zon zorgt ook meteen voor wat overbelichting in het filmpje ☺️. Een overdosis licht kan wellicht echter geen kwaad in deze tijden. Nietwaar? 😉

9 mei 2022


Je hebt ons zoveel gegeven, maar toch maak je jezelf overbodig’. Ik mocht deze woorden zaterdag ontvangen van Wietse, op de laatste groeidag van de groeiroute.


‘Mag ik dat zo zeggen?’ voegde ze eraan toe. Ja, uiteraard. Ik ontvang het als een groot compliment dat dit het gevoel, de impact is die Wietse en ook de andere deelnemers ervaren.


Ik geloof dat alles reeds in iedereen aanwezig is. Alles wat je nodig hebt. Alle potentieel. Alles waar je naar verlangt… Bij mezelf, bij mijn kinderen, bij mijn man, bij de mensen die ik begeleid, bij de mensen die mijn routes volgen, bij mijn familie, bij de mensen die resoneren met bij, bij de mensen die niet resoneren met mij… En ook bij Wietse, die door een dwarslaesie aan een rolstoel 'gekluisterd' zit ... en hier dus een uitdagende weg in gaat. Een weg waarin ze enorm inspireert, veel meer dan ze zelf nog maar toelaat te geloven. Maar ook hier zie ik een mooie ‘ontvang’-en toe- (of eerder ‘open’) laten groei 😉.


Ik geloof dus ook dat niemand mij nodig heeft, toch niet in de afhankelijke betekenis van het woord. Mijn kinderen niet, mijn man niet, mijn route-volgers niet, mijn ‘volgers’ niet, Wietse niet,…


Dit echt voelen en weten, daar ligt een grote bevrijding en vrijheid….


Mijn doel, mijn missie is mensen hun eigen coach leren zijn. De coach, ik noem het liever een compagnon de route, leren herkennen, erkennen en begrijpen in zichzelf, in hun eigen leven en al wat daarin gebeurt. Hen (terug) leren vertrouwen op hun eigen vleugels. Aanvankelijk is wat houvast en zelfs wat afhankelijkheid oké, gaandeweg laten we dat los, is het niet meer nodig.


Ik doe in wezen niets. Elke ware genezing is altijd zelfgenezing. Zowel fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel.

In de kern is de weg daar naartoe bij iedereen dezelfde: zelfliefde. Het jezelf toelaten, jezelf de moeite waard vinden om dat potentieel dat er in vele vormen al voor je is toe (eigenlijk open ☺️) te laten, te ontvangen.

Momenteel worden vele mensen, inclusief mezelf, uitgedaagd en uitgenodigd om vanuit zelfrespect, grenzen te stellen aan alles en iedereen die dat in de weg staan.


barbele

9 mei 2022| Ik blokkeer. Voor het eerst.


Ik ben mensen aan het blokkeren. Zowel online als offline. Voor het eerst in mijn leven.

Ik kan nochtans veel verdragen, ik kan veel ver dragen.

Anders denken, anders kijken, anders zijn, anders voelen, anders zien, anders doen, … Ik kan het echt laten zijn. Ik kan ook de uitingen van al dat ‘anders’ ook laten zijn. Zelfs als dit zich toont in oordeel, in irritatie, in projectie, in jaloezie, in weerstand, in aanval … Ik kan het verdragen. Ik kan het ver dragen.

Ik kan het laten zijn. … Vooral laten zijn bij de ander.


...

24 mei 2022


Ook (of vooral?)in tijden van ‘schaarste’ valt er nog veel te oogsten 🍒🍒😇

25 mei 2022 | Lezing Mattias Desmet | De psychologie van totalitarisme


Het cruciale belang van jouw stem te blijven spreken. Met en vanuit respect voor je eigen stem en voor de stem van de ander.


Het belang van blijven verbinden. Vanuit verbinding met jezelf en in verbinding met het altijd aanwezige, maar niet steeds zichtbare, mens-zijn in de ander.


Dat alles zin en betekenis heeft. Ook dit alles. Zin en betekenis als cruciale sleutel voor zovele gesloten en geblokkeerde ‘deuren’.

Het belang van de weg naar binnen in de weg naar buiten.


Dat neem ik mee uit een lezing die vertelt over angst, eenzaamheid, hypnose, massavorming, technocratie, contoledwang, de almacht van het verstand, ontmenselijking, weten-schap (dat vaak meer ‘weten op een schap’ blijkt te zijn 😉)de weg naar totalitarisme, … maar ook een lezing die vertelt over zingeving, menselijkheid, het mystieke, dat wat boven onszelf uitstijgt,… of diep in ons aanwezig is,…

Dankjewel Mattias Desmet en alle aanwezigen voor jullie ‘ja’ op mijn uitnodiging. En ook voor jullie flexibiliteit om ‘plek’ voor elkaar te helpen creëren. Ik heb jullie graag ontvangen ☺️ 🙏😇


Warme en vertrouwend-volle groet,

barbele

2 juni 2022


Vreemde, intense tijden. Tegelijkertijd ook verwachte, logische tijden.


Met steeds meer voelen, beseffen en erkennen we dat we nog door ‘teen en tander’ te gaan hebben.

Het vertrouwen op en in onze maatschappelijke fundamenten als politiek, economie, rechtspraak, financiële systemen, onderwijs, gezondheidszorg… waren al langer aan het wankelen en wankelen steeds meer. We komen heel voelbaar op vele kantelpunten. Punten waarop het voor de één naar de ene kant en voor de ander naar de andere kant kantelt of zal kantelen.


Vele mensen legden hun vertrouwen, houvast, zekerheid en toekomst in systemen en overheden die steeds minder te vertrouwen blijken te zijn. Als dit vertrouwen gaat wankelen, gaan ook de levensfundamenten van velen wankelen.


Een noodzakelijk wankelen om tot nieuwe inzichten, evenwichten en nieuwe ‘systemen’ te komen. We zitten midden in een immense en intense barenswee die de geboorte van een nieuwe wereld inluidt. Een wereld met humane en natuurlijke economische, politieke, onderwijs, gezondheidszorg, rechtspraak… fundamenten.

Het in de wereld zetten van ‘mijn levende weg’, samen met iele, voelt dan ook heel vervullend en waarde-vol aan. We hebben als maatschappij, maar in de eerste plaats als persoon, vele shiften te maken. De mogelijkheden voor deze shifts van overleven naar leven, van onvrij naar vrij zijn ook meer dan ooit beschikbaar.


Benieuwd? Meer info op www.mijnlevendeweg.be

Nieuwe landen ontdek je pas wanneer je bereid bent de kust voor lange tijd uit het oog te verliezen 

(Andre Guide)?

Wellicht voel ook jij dat er veel gaande is in de wereld.


Wellicht voel ook jij dat dat wat er gebeurt op één of meerdere scènes op het wereldtoneel niet of niet meer klopt voor jou.


Wellicht voel ook jij de behoefte om echt te leven, om de weg van over-leven naar waar-achtig leven te gaan.


Mijn levende weg is een route met de weg als bestemming, het vuur aanwakkerend op jouw weg.


Welkom op jouw levende weg.


We nodigen je uit om samen met ons op pad te gaan. 

Elk ons unieke pad. 

Elk met onze unieke kleur. 

Elk op onze tijd, op ons ritme, op ons tempo.

Het hart van mijn levende weg staat beschreven in de hart-leiding.

Een hart-leiding en geen hand-leiding

We nemen je niet bij de hand,

maar nodigen je uit om jouw hart te volgen. 

Je kan deze via onderstaande knop ook gratis downloaden.

Deze hartleiding is ook van grote waarde los van de levende weg kits

Aan het Licht | deel 28 Mijn weg in soevereiniteit

6 juni 2022


Waarom ik mijn naam altijd in kleine letters schrijf?


Een vraag van mijn zussen enkele dagen geleden tijdens een familiefeest. 

Het viel hen blijkbaar op.

Aanleiding voor een video over mijn weg en inzichten in soevereiniteit.

Mijn weg die niet perse jouw weg hoeft te zijn ;-)

14 juni 2022


Ik ben een voeler. Mijn voelen is al altijd de belangrijkste wegwijzer geweest in mijn leven. Ik spreek en schrijf dan ook vaak over het belang van (terug) te leren voelen en je voelen of je hart als levenskompas in te zetten.


Toch voel ik (ja ik voel het 😉) ook hoe belangrijk ook 'nieuwe' kennis momenteel (nog) is in mijn persoonlijke ontwikkelingsweg, en dat van velen.


We krijgen de mogelijkheid om de informatie te vinden om de systemen te begrijpen die invloed hebben op ons leven. We krijgen ook toegang tot informatie die inzicht geeft in grootse wereldse problematieken en gebeurtenissen. Inzichten die die problematieken in een ander kader zetten.


Maar het is aan elk van ons om onze eigen ‘waarheid’ te vinden tussen de vele leugens, illusies en misleiding en te leren wat we te leren hebben. Velen ‘destilleren’ als het ware een nieuwe ‘waarheid’, of liever een nieuw kader waarbinnen feiten gebeuren. Persoonlijke feiten en wereldse feiten. Ik ervaar het kader belangrijker, sterker, zinvoller en ondersteunender dan wat er op zich binnen dat kader gebeurt.


Onderscheidingsvermogen is in mijn aanvoelen een heel belangrijk iets momenteel. Ik zie onderscheidingsvermogen niet als een oordeel, maar als iets dat me in staat stelt om weloverwogen keuzes te maken op basis van frequentie. Want ja ,ook informatie heeft een frequentie. Het is voor mij nog altijd de frequentie van de informatie of van de persoon die de informatie brengt, die bepalend is voor wat ik met die informatie te doen of niet te doen heb.

Onderscheidingsvermogen helpt me door illusies te navigeren en de ‘juwelen’ te vinden of ze gewoon te zien, want ze waren er al altijd.


Tegelijkertijd voel ik ook hoe belangrijk het is om in dit proces steeds een open geest te houden. En bereidheid. 


Bereidheid om open te blijven staan. Bereidheid om bij te stellen en bij te sturen.


Als een systeem werkt voor jou, dan is dat goed voor jou. Als je echter voelt dat het niet werkt, wees dan bereid om de chaos én creativiteit toe te laten en verschillende manieren uit te proberen tot je ontdekt wat dan wel werkt voor jou. Voor mij kloppen en werken vele systemen al lang niet (meer) voor mij. En het is mijn ervaring dat je je eigen 'systemen' kunt creëren binnen het gangbare systeem en dat dit kan werken. Ik geloof niet in vechten tegen iets en ook niet in vluchten van iets. Wel in je eigen context (met al wat daarbij hoort) creëren binnen iets. Ik geloof ook dat verandering van hieruit, van binnenuit, van onderuit komt.


Als voeler ben ik me er al lang heel bewust van om dit in balans te houden met mijn denken en doen.

De voelen-denken-doen balans is uit evenwicht bij velen en in de wereld.

Sommigen zitten in het impulsieve doen-doen-doen zonder nog stil te staan bij wat je aan het doen bent. Anderen denken-denken-denken zonder te voelen en zonder in actie te komen. Of voelen-voelen-voelen zonder het denken en doen erbij te halen. Of denken-doen, zonder te voelen. Of voelen-doen zonder te denken. Voelen-denken zonder te doen.


Hoe zit het bij jou? Wat staat je te voelen, te denken, te doen om hier (terug) evenwicht in te brengen?

Voel, denk en doe groet,

barbele



5 juli 2022 |In-zicht


Sinds een week sta ik op met of voor de zon en BEN ik hier. Ik kom hier helemaal tot mezelf en tot in-zich-t. Ook het boek ‘Inzicht, een verdwaalde zoen’ van Gwendoline Remmerie is deze dagen mijn reis-genoot… Ik vind er veel (h)erkenning 


Tegenwoordig wordt alles in de wereld ingedeeld in ‘goed/juist’ en ‘slecht/fout’. Alles wat ‘slecht’ is mag er niet zijn, moet aangepakt of opgelost te worden.


Ik voel en besef steeds dieper dat we niets hoeven op te lossen. Niet in onszelf en niet in de wereld. Wat is een oplossing? Iets wat ...


27 juli 2022| De illusie van vrijheid spat uiteen


Een in-zich-t die al jaren steeds dieper en bewuster tot ons doordringt. Tegelijk beseffen we ook steeds dieper dat we in wezen vrij zijn. Dit ten volle in-zien, voelen en ernaar handelen is de basis van ons pad, van onze levende en levendige weg.


Steeds meer mensen zien, ervaren en (h)erkennen(!) de manipulatie, de programmering, de corruptie en de controle binnen systemen op vele domeinen: politiek, media, wetenschappen, rechtspraak, onderwijs…


Tegelijk zien en (h)erkennen velen steeds meer dat we ook en vooral intern onbewust ‘onvrij’ zijn, dat we ook sterk bepaald en ingeperkt worden door onze eigen interne ‘controle’ onder de vorm van patronen, gedachten, geloofssystemen, trauma’s, verwachtingen, emoties, gedragingen…

17 oktober 2022


Aan al wie

… over me praat in plaats van met me

… ik op één of andere manier trigger

… oordeelt over mij

… moeite heeft met mij, maar desondanks toch alles van mij blijft volgen en lezen

Of het nu gaat over leven op prana, mijn levende weg, ons huis in Frankrijk, soevereiniteit, mijn routes, hoe vaak ik weg ben van huis, mijn schrijfsels, mijn relatie, mijn gezin, Compagnon de route, mijn visie op gezondheid, op het leven, op (stoppen met) opvoeden, op relaties, op persoonlijke ontwikkeling, op de overheid, op corona…

Je weerstand mag er zijn.

Ik heb er geen last van.

En daar heb ik geen ‘olifantenvel’ voor nodig.


Ik voelde al altijd aan dat er in de (verwachtingen van de) maatschappij heel wat niet klopt (voor mij). Nadat ik de eerste 20 jaar van mijn leven eerder ‘gebukt’ liep onder de verwachtingen van onder andere het schoolsysteem, volgde ik in de intussen 25 daaropvolgende jaren van mijn leven het ‘wat-wel-klopt-voor-mij-gevoel’ in hoe ik leef, hoe ik mijn kinderen (niet) opvoed, de (professionele) keuzes die ik maak… Dit gevoel volgen heeft stap voor stap geleid tot de weg en het ‘resultaat’ van mijn leven vandaag. Een leven waarin ik me heel gelukkig voel en waarin het leven me heel veel geeft.


Openlijk delen hierover doe ik sinds 2011, toen ik mijn praktijk Mens Sana, intussen geëvolueerd naar Compagnon de route, opstartte. Weerstand is er altijd geweest. Ook voor ik openlijk communiceerde. Weerstand kwam en ging afgelopen jaren. In vlagen. Ik heb de indruk dat er nu weer zo’n ‘vlaag’ overwaait en ik niet de enige ben die ‘wind vangt’.


Ik verwacht niet direct dat het tij snel zal keren op dit vlak. Velen komen steeds vaster te zitten in zichzelf, in hun relatie(s), in hun job, in hun (visie op het) leven… Als je niet bereid bent hiernaar te kijken en er iets mee of aan te doen, heb je het nodig je eigen frustraties, niet ingevulde verlangens, onderdrukte kwaadheid… te projecteren op iets of iemand anders…. Blijkbaar mag ik, samen met wellicht vele anderen, dat ‘object van projectie’ zijn voor sommigen.

In het geval je je ‘aangesproken’ voelt en nog steeds aan het lezen bent, misschien toch nog dit ongevraagd (en mogelijks ook triggerend) advies.


Voor je eigen gemoeds’rust(?)’: ontvolg me, schrijf je uit uit mijn nieuwsbrief, stop met aandacht/energie geven aan mij (in gesprek met anderen). Oordeel, roddel en negativiteit kost namelijk heel veel van jouw energie.

OF

Sta open en durf naar binnen te kijken. Welke (verdrongen) kwaadheid, frustratie, verdriet, niet ingevuld verlangen… raak ik aan met wat ik zeg en doe (of net niet zeg en niet doe)?


In de weerstand die je voelt, schuilt de oplossing waar je naar verlangt. Jouw weerstand, jouw oordeel is van jou. Weerstand of irritatie voelen staat meestal gelijk aan geïnteresseerd zijn in iets, maar er (nog) bang voor zijn, er nog niet naar durven of willen kijken en er dus van wegkijken… door te kijken naar een ander die het anders doet en daar je oordeel over te hebben.


Uiteraard mogen en moeten er vele verschillende visies en ‘waarheden’ zijn. Wellicht net zoveel als er mensen bestaan. Wanneer je oke bent met jouw visie en met je (manier van) leven kan je een ander helemaal laten zijn in zijn/haar (andere) visie en (manier van) leven. Wanneer je dat niet (meer) bent, word je getriggerd door een ander zijn of haar visie en (manier van) leven… Een trigger waar een uitnodiging onder zit…


Ik heb onderweg in elk geval geleerd om mijn doen en laten niet te laten afhangen van wat anderen vinden en denken. ‘Al wat je vindt, mag je houden’, verwoordde één van mijn routevolgers eens gevat. Ik heb geleerd om van ‘buitenste-binnen’ naar ‘binnenste-buiten’ te leven. In plaats van de buitenwereld mijn binnenwereld te laten bepalen, leerde ik steeds meer om van binnenuit te leven. Om me van binnenuit aan de buitenwereld te tonen. Of net niet te tonen…


Ik heb geleerd bewust keuzes te maken van binnenuit, vanuit mijn drive, vanuit mijn verlangens, vanuit mijn gevoel en mijn behoeftes op elk moment. En van hieruit impact te creëren in en op mijn buitenwereld. En soms ook op de binnenwereld van anderen, … onder andere onder de vorm van (onbewust en onbedoeld) weerstand opwekken...

En wees gerust: ook ik kijk telkens in mijn spiegel wanneer ik weerstand hoor, zie of voel passeren… Ik heb weerstand nodig (gehad) om steeds diepere en sterkere wortels te creëren. Om een steeds sterkere en bewustere verbinding te hebben met mezelf en met waar ik voor sta.


Nu voel ik vooral dat ik de weerstand gewoon te laten (passeren) heb…

Ik-voel-mezelf-goed-groet,

barbele

P.S. Of spreek me gerust eens persoonlijk aan. Ik ben wellicht/misschien veel toegankelijker en ‘normaler’ dan je denkt…

19 oktober 2022| Workshop mijn levende weg soevereiniteit


Terug een veel en diep betekenende levende weg workshop met als thema soevereiniteit mogen geven vandaag samen met iele.

Dankjewel Carol-ann om je ervaring te delen en dankjewel Petra voor jouw krachtige, gevatte samenvatting op het eind van de dag: ‘zolang je je niet soeverein voelt, moet je niet doen alsof je het wel bent.’ (Petra Seye) 😉😃👍

23 oktober 2022| lezing The Human Academy


Wat een heerlijke, zelfs wonderlijke avond is mijn spreken en aan-spreken voor The human academy mogen zijn afgelopen vrijdagavond.

Heerlijk was het om mijn flow helemaal te kunnen en mogen toelaten voor dit heerlijke publiek.

Zo eens niet continu mijn ‘voelsprieten’ moeten aanzetten om aan te voelen, om met de ‘juiste’ woorden, de ‘juiste’ ingang, de ‘juiste’ nuance, de nodige voorzichtigheid… te spreken. Ik kon en mocht helemaal ‘zijn’ en helemaal ‘gaan’ zonder enige ‘zelfcensuur’ 😉

De waardering, de warmte, het respect, de dankbaarheid… heb ik met open hart ontvangen. 💚

Oprechte, warme dank aan het publiek en aan Annelies A. A. Vanbelle en haar team om mij uit te nodigen en alle werk achter en voor de schermen op jullie te nemen. 🙏

Ik had zelf geen foto’s van deze avond, dus heb ik wat screenshots genomen van wat ik hier en daar zag passeren ☺️

Nog steeds nagenietende groet,

barbele

5 november 2022


Wat ik steeds diepgaander aan het beseffen en

waar ik steeds meer naar aan het leven ben:

Iedereen gaat zijn of haar ziele-pad.

Iedereen.

Bewust of onbewust.

Binnen of buiten ‘hét’ of een narratief.

Ik heb enkel het mijne te gaan.

En een ander het zijne of hare te laten gaan.

Zonder het anders te willen.

7 november 2022


Lichaamscellen die zich losmaken van hun natuurlijke intelligentie, hun functie vergeten en hun eigen 'koninkrijk' vormen, worden kankercellen genoemd.

Is de mensheid of het mens-dom net als kankercellen vergeten dat het onze natuurlijke functie en aard is om samen te werken met andere 'cellen' om zo het leven en functioneren als individu en als geheel te bevorderen?

Wat is nodig om ons dit te her-inner-en? Elk apart en samen.

Hoe 'gezond' ben jij als individuele 'cel' binnen de grotere 'cellen'-gemeenschap?

In welke mate ben jij verbonden met je natuurlijke intelligentie en functie/missie?

In welke mate blijf jij voor verbinding kiezen, zelfs binnen het 'afgescheiden' zijn?

Uiteindelijk is het 'wij samen'


15 december 2022


Afgelopen zondag kwam ik samen met mijn ouders, broers en zussen om de zorgvolmacht voor mijn ouders te bespreken. Mijn moeder zorgde voor een heerlijk ontbijt. Ik vond het best wel bijzonder om zo nog eens, net al vroeger, met ons allen aan de ontbijttafel te zitten.


’s Middags schoven ook de schoonbroers en -zussen mee aan tafel. Het onderwerp ‘wilsbeschikking’ aan je levenseinde of wanneer je ‘wilsonbekwaam’ wordt verklaard bleef hier en daar doorwerken. ‘Zeg …., zouden wij er ook niet beter eens voor kijken wat we willen ingeval dat….’ hoorde ik één van mijn zussen aan haar man introduceren toen hij nog maar net was aangekomen 😉


Ziekte, wilsonbekwaamheid, sterven, overgaan, begrafenis, orgaandonatie….Thema’s die we vaak uit de weg gaan of waar we het liever niet over hebben….

Maar het bleef gezellig en zelfs plezant 😊


Het was voor mij ook de aanleiding om eindelijk eens werk te maken van mijn eigen wilsbeschikking. Dit staat al jaren op mijn ‘to do’-lijstje. Er ligt hier al jaren zo’n formulier om in te vullen, maar dat zijn zo van die dingen die je niet als echt dringend ervaart. Of waar je toch vanuit gaat dat het niet zo dringend is…

Ik heb er echter mijn werk van gemaakt afgelopen dagen en het voelt echt goed dat ik hier eindelijk eens priori-tijd voor heb gemaakt.


De envelop met mijn visie, wil en wensen voor, tijdens en na mijn sterven ligt dus klaar.


Ik ervaarde het invullen hiervan niet als een formaliteit. Ik ervaarde het als iets van cruciaal belang. Eens te meer besef ik weer hoe weinig affiniteit ik voel met de ‘gangbare gang van zaken’ betreffende dit onderwerp, net zoals met nog meer onderwerpen…


Er gebeurt in mijn aanvoelen zoveel tegen de (menselijke) natuur, tegen de natuurlijke gang van zaken en tegen mijn natuur in. Binnen de systemen klopt er voor mij zoveel niet. Of heb ik er althans een andere kijk, visie en aanpak in. Binnen het school-& opvoedingssysteem, binnen het economisch & financieel systeem, binnen het politiek & overheidssysteem, binnen het rechtssysteem, binnen het wetenschappelijk & gezondheidssysteem… kortom zowat binnen het gehele maatschappelijke systeem.

Ik zeg niet dat ik alles verkeerd vind, dat ik overal tegenin ga of dat het allemaal slecht is. En ik zeg al helemaal niet dat het niet vol van goeie intenties zit bij de meeste mensen die binnen die systemen werken en functioneren. Het is ook niet dat ik altijd en overal tegen systemen in ga. Wel daar waar er over mijn grenzen gegaan wordt.


Ik kom al vele jaren en de laatste jaren des te meer tot de vaststelling dat ik soms wel ondersteboven, achterstevoren, binnenstebuiten of 'averechts' moet denken en handelen ten opzichte van de opgedrongen narratieven binnen de systemen, als ik mijn hart, mijn intuïtie, mijn natuurlijk aanvoelen, mijn denken, voelen en handelen trouw wil zijn. Of dat ik soms ook wel eens een ‘dwarsligger’ moet zijn …

Dit is en blijft voor mij echter de enige weg. Een weg die ook zijn weg vindt op, langs, over, tussen, boven of onder de reeds jarenlang gebaande paden…


Het gaat mij ook niet zozeer over tegen iets zijn, maar over voor iets staan. Het verschil ligt in en vertrekt uit een andere visie. Een andere levensvisie. En dat heeft impact op de visie op alle onderdelen van het (maatschappelijk) leven. Ik focus en ga vooral voor wat juist en kloppend voelt voor mij. Ik sta vooral vóór waar ik voor sta en niet tegen wat geldend is. Hoewel ik steeds meer ervaar dat ik niet anders kan dan ook tegen bepaalde dingen in te gaan. Of dingen niet te laten gebeuren. Zo ook betreffende mijn levenseinde. Ik vind het eigenlijk straf dat ik mijn wilsbeschikking, die voor mij het meest logisch, natuurlijk en kloppend aanvoelt, zo expliciet moet melden en dat wanneer ik dit niet doe, vele -voor mij cruciale- zaken helemaal omgekeerd zouden kunnen gebeuren. Sterven is een groots en bevrijdend transformatieproces voor de ziel. Na het sterven ben je niet dood, maar ben je ‘over gegaan’ naar een andere vorm van leven, een andere bewustzijnsvorm. Na het sterven start een nieuwe levenscyclus. We overleven dus allemaal onze eigen dood 😉 Althans vanuit mijn visie en innerlijke weten…


Uiteraard heeft de manier waarop je sterft en overgaat invloed op dit transformatieproces. De manier waarop er in onze maatschappij en instanties over het algemeen gekeken wordt naar de dood en omgegaan wordt met stervenden is een manier die ik voor mezelf uitdrukkelijk niet wil. Ik wil niet klinisch dood gaan, maar menselijk sterven. En daar horen heel concrete zaken bij. Voor mij dus des te belangrijker om mijn kijk en wensen hieromtrent expliciet neer te schrijven. Ik zie en hoor ook steeds vaker welke gevolgen het kan hebben wanneer je dit niet doet. Op vele vlakken wordt er voor jou gekozen als jij niet expliciet een bewuste keuze maakt. Als jij niet kiest, wordt er voor jou gekozen of hebben jij of je nabestaanden niet meer te kiezen…


Ik ben me er momenteel ook des te bewuster van gezien ik de levende weg kit rond geboorte & sterven aan het afwerken ben. Afgelopen weken heb ik me op verschillende manieren in dit thema ondergedompeld. Ook de herfstroute, boeken, getuigenissen, de herinnering van het heengaan van mijn broer, ja zelfs wetenschappelijk onderzoek maar bovenal mijn eigen ‘intunen’ op dit thema en contact maken met dat wat groter is dan onszelf maakten hier deel van uit. Dit was een extra stimulans om eindelijk priori-tijd te maken voor het vastleggen van mijn administratieve wilsbeschikking. In mijn wilsverklaring heb ik dan ook vermeld dat mijn visie, kijk en wensen in overeenstemming zijn met wat er in deze set staat beschreven. Het is mijn wens dat mijn nabestaanden me vanuit deze visie laten overgaan. Overgaan naar een nieuwe bewustzijnsvorm, overgaan naar een nieuwe, andere vorm van leven. De cyclus van geboorte & sterven is voor mij dan ook een oneindige cyclus waarbij de start van elke cyclus onder de vorm van geboorte & sterven van groot belang is.


En nu ga ik vooral door met leven hier op deze aardse planeet. Ik heb niet het gevoel dat ik hier al ‘klaar’ ben 😉. En ook voor mijn huisgenoten is het goed geweest…. ‘Mama, is het voor binnenkort misschien?’ vroeg mijn oudste zoon Joran toen ik hem vroeg om als getuige een document te ondertekenen nadat ik mijn man en kinderen ook al één en ander had gezegd… Zo midden in hun blok- en examenperiode ☺️

Toch voel ik me op een manier ‘gerust’ nu, ... studeren jullie maar rustig verder… ik laat jullie met rust nu

Of nog één iets misschien, mijn papieren zitten in een oranje envelop die momenteel in dat karretje naast mijn bureau ligt 😉


Mijn sterven is dus ‘geregeld’, in het volle besef dat daar in wezen niet veel of zelfs niets aan te regelen valt, dat alles toch loopt zoals het dient te lopen, zoals het in ons ‘levens-boek’ beschreven staat of voor-zien is.


Een wils-verklaring… alsof we hier iets over te willen hebben…


Deze 'administratie' in orde brengen voelt dan ook niet aan als iets wat ik 'geregeld' heb en al zeker niet als iets waar ik in essentie vat of controle over heb. Dat hoeft ook helemaal niet. Het voelde gewoon als een uitnodiging, als iets wat aan me trok. Het 'trekken' heeft een tijd geduurd. Ik ben geen 'administratie-mens', heb er zelfs een grondige weerstand en uitstelgedrag op... Maar toch trok het en bleef het trekken. En als iets aan je trekt, heb je ernaar te kijken zodat het niet meer hoeft te trekken. Blij dat ik ernaar gekeken heb en het nu ook voor 'bekeken' kan houden 😉

barbele


P.S. Resoneer je met hoe ik ernaar kijk en wil je graag een stevige basis voor jouw wilsverklaring? Binnenkort lanceren we een korte voorverkoopperiode voor de set geboorte & sterven. Laat het me gerust al weten als je deze zeker niet wilt missen

Aan het Licht | deel 29 Van donker naar licht(er)

21 december 2022


Ik nam deze ochtend een video op die ik graag vandaag, op deze 21ste december wilde posten.

Het had heel wat voeten in de aarde om deze te kunnen uploaden, maar na een uur of 10 is het toch gelukt ...

Bij deze dus, op de valreep, op de kortste en op een manier ook de donkerste dag van het jaar, ben ik hier nog eens met een video binnen mijn videoreeks ‘aan het Licht’.

Binnen deze videoreeks werp of schijn ik sinds april 2020 af en toe mijn ‘licht’ op een bepaald aspect van de crisis, (intussen geëvolueerd naar vele crisissen), waar we momenteel inzitten.

Het is intussen meer dan 6 maand geleden dat ik hier nog eens een video rond maakte. In deze video deel ik mijn proces en inzichten van afgelopen maanden en wat ik momenteel als belangrijk en ondersteunend ervaar in deze toch wel donkere tijden als het gaat over wat er op het wereldtoneel (en dat toneel kunnen we op veel vlakken steeds letterlijker nemen) en in de binnenwereld van mensen gaande is.

Ik wens ieder van jullie de weg van buiten naar binnen en van donker naar steeds meer licht, 'klaarte' en helderheid...

barbele

Ik blijf wellicht een pad-vinder.

Iemand die (nieuwe) wegen vind in de wildernis van het leven

Een voorloper.

Een pionier.

Een dwarsligger soms.


Benieuwd wat en waar het me nog brengen mag...


barbele