Ce se întâmplă după procedura propriu-zisă?

Intrebări frecvente despre Micropigmentare

Cum se desfăsoară o sedintă de micropigmentare?

Ședința de micropigmentare se face doar în baza unei programări, durează aproximativ 2 ore și începe întotdeauna cu o discuție privind dorințele și așteptările clientei în legătură cu rezultatul final al procedurii.

Se discuta schimbările dorite, se pun câteva întrebări despre starea de sănătate și se oferă informații despre metoda de lucru, aparatura folosită și măsurile de igienă.

Se stabilește nuanța potrivită a pigmentilor, în funcție de tonalitatea pielii și culoarea părului.

Se trasează forma sprâncenelor care va ține cont de simetria facială și de celelalte repere specifice normelor esteticii iar apoi se trece la procedura propriu-zisă.

Cu ce se realizează micropigmentarea?

Dermopigmentarea se realizează cu un aparat profesional digital, special conceput pentru realizarea tatuajelor cosmetice. Acul și consumabilele folosite sunt 100% sterile și de unică folosință. 

Se folosesc pigmenți medicali-organici, testați dermatologic în laboratoare acreditate, care nu conțin coloranți AZO periculoși, PAH=policiclic hidrocarburi aromatice, metale grele și amine aromatice, incluzând NDELA (nitrozodietanolamina). Sunt de asemenea 100% lipsiți de oxizi de fier, ceea ce îi face deosebit de bio-compatibili și nu își vor schimba culoarea in timp.

O să doară?

Multe persoane se așteaptă la un discomfort serios, din cauza ideii de 'tatuaj' și folosirea unui ac care introduce pigmentul în piele, însă de cele mai multe ori discomfortul este mult mai mic decât cel anticipat. Se folosește un mix de anestezice externe, sub formă de cremă și ser, care reduce disconfortul la minim, durerea fiind tolerată chiar și de către persoanele sensibile.

La final, i se oferă clientei instrucțiuni despre îngrijirea post-procedură și o cremă care trebuie aplicată timp de câteva zile. În primele ore, zona poate fi puțin iritată/inflamată. Inițial, culoarea va fi mai intensă, apoi gradat excesul de pigment se estompează cu până la 40% și va reveni la culoarea dorită.

  În ce constă retusul?

Procedura de retuș este o a două procedura, efectuată la un interval de 4-5 săptămâni

de la prima ședința, recomandată pentru a corecta mici imperfecțiuni legate de:

culoare , formă , simetrie și uniformizare. Totodată, ajută la o fixare mai bună a

pigmentului în piele și o rezistență mai bună în timp. 

Contraindicatii

Procedura nu este indicata pe perioada de sarcină sau in cazul unor afectiuni precum: Hemofilie, hepatita B/C, HIV/SIDA, diabet
Afectiuni dermatologice (eczeme, psoriazis, infectii cutanate) 

Alergii cunoscute la pigmenti/coloranti si anestezice 

Tratament cu anticoagulante
În cazul în care nu prezentati una din cele mentionate, procedura nu prezintă niciun risc pentru sănătatea dvs.