Vind hier het antwoord op jouw vraag

Over het platform

De functionaliteiten van het platform, hoe ze werken en wat je ermee kan.

Audio en video

Afhankelijk van het soort event of van de ruimte waarin je je bevindt mag je jouw camera en microfoon gebruiken. Als dit wel het geval is dan zijn de volgende dingen belangrijk.

Om goed mee te kunnen doen aan een online event is het belangrijk dat je de juiste camera en microfoon op je apparaat gebruikt.


De eerste optie            is de camera, zet deze op de standaard camera van jouw apparaat. Deze heeft vaak een naam vergelijkbaar met: 'standaard camera', 'integrated camera' of 'HD Camera'.


De tweede optie            is de speaker, zet deze op de standaard speaker van jouw apparaat. Deze heeft vaak de naam: Systeemstandaard luidsprekerapparaat.


De derde optie          is de microfoon, zet deze op de standaard microfoon van jouw apparaat. Deze heeft vaak een naam vergelijkbaar met: 'standaard', 'microfoonmatrix' of 'default - interne microfoon'.

Krijg je geen opties te zien in de dropdown-menu's? Dan kan het zijn dat je nog toestemming moet geven om de camera en microfoon te gebruiken. Dit verschijnt via een pop-up in jouw browser en ziet er ongeveer zo uit. Klik hier op toestaan, anders moet je het handmatig in de instellingen van je browser aanpassen.

De functionaliteiten

Afhankelijk van het soort event of van de ruimte waarin je je bevindt zijn er aan de linkerkant van jouw scherm verschillende iconen te zien. Deze iconen hebben allemaal hun eigen functionaliteit. Sommige knoppen werken alleen wanneer je daar toestemming voor hebt, zoals bijvoorbeeld de camera en de microfoon.

Camera aan en uit. Een groen puntje voor de camera betekent dat jouw camera aan staat.

Microfoon aan en uit. Een groen puntje voor de microfoon betekent dat jouw microfoon aan staat.

Verlaat het event. 

Iedereen die op dit moment deelneemt aan het event.

Breakout rooms. Hier vind je alle breakout rooms die er voor dit evenement beschikbaar zijn. Loop een breakout room binnen door op de deur met het pijltje te klikken.

Chat. Hier kan je chatten met overige deelnemers.

Scherm delen. Als spreken kan je hier je scherm delen wanneer je bijvoorbeeld een presentatie geeft. Selecteer hierna welk venster je wilt delen.

Whiteboard. Heb je een creatieve sessie of maakt een illustratie jouw verhaal duidelijker? Gebruik deze functie dan om te tekenen. Elke deelnemer kan dit zien.

Bibliotheek. Heb je een presentatie of ander bestand dat je met alle deelnemers wilt delen, zet deze dan in de bibliotheek. 

Notities. Belangrijke punten kunnen hierin opgeschreven worden zodat ze later makkelijk terug te vinden zijn. Dit zijn gedeelde notities, elke deelnemer kan dit zien.

Nodig nieuwe deelnemers uit. Door hier de gegevens van iemand in te vullen krijgt diegene een persoonlijke uitnodigingslink voor het event. Geen gegevens van iemand? Gebruik dan de deelbare link en eventueel het wachtwoord.

Hier vind je de onder andere de instellingen van jouw audio- en video-apparaten, technische informatie en de 'hulp en ondersteuning'-pagina

Breakout rooms

Zit je in een breakout room? Dan verschijnen een aantal nieuwe iconen.

Verlaat de breakout room. Na het verlaten van de breakout room kom je weer terug in de hoofdruimte. Vanuit hier kan je een andere breakout room bezoeken of het event verlaten.

Nodig sprekers uit voor de breakout room. Wil je iemand het virtuele podium geven, nodig diegene dan uit om te spreken.

Een merk van

FAQ